Menu Zavřít

Politická šikana?

16. 2. 2015
Autor: Euro.cz

ZDRAVOTNICTVÍ Podnikatel Zdeněk Prokopec chtěl investovat do nové magnetické rezonance v Třebíči. Projekt ale zastavila ministerská přístrojová komise a Prokopec se chce bránit právní cestou. Jeho firma Consult Pro na projektu spolupracovala se zkušeným lékařem. „Vycházeli jsme z toho, že by Třebíč jako město okresního formátu magnetickou rezonanci potřebovalo a Kraj Vysočina má největší defi cit těchto přístrojů,“ říká Prokopec.

CIF24

O pár měsíců později ale ministerská přístrojová komise povolila pořízení stejného přístroje krajským nemocnicím v Třebíči, Novém Městě na Moravě a v Havlíčkově Brodě. Podnikatel má dojem, že rozhodnutí bylo ovlivněno spíše než kvalitou projektu tím, že se jedná o soukromou firmu. „Jsem přesvědčen, že šlo o politické rozhodnutí nepustit do toho soukromý subjekt,“ říká Prokopec.

Ministerstvo zdravotnictví uvádí, že dalo krajským nemocnicím před soukromou ambulancí přednost mimo jiné na základě podpory hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka. Kromě toho ale mělo další pochybnosti o projektu, firma navíc nemá registraci zdravotnického zařízení a patřičné personální vybavení. Prokopec se obrátil na ombudsmanku Annu Šabatovou. „Máme zpracován právní názor a připravujeme obranu i touto cestou,“ říká Prokopec.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).