Menu Zavřít

Pomáhá Seveřanům s expanzí

8. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Nokian Tyres

WT100

Finská společnost Nokian Tyres, výrobce zimních a letních pneumatik, jmenovala Romana Plachého do funkce regionálního ředitele pro oblast střední a východní Evropy (CEE). K hlavním úkolům Plachého v jeho nové funkci bude patřit zabezpečení dalšího růstu společnosti ve svěřeném regionu, přičemž součástí této strategie je realizace plánované devítimiliardové investice do nového výrobního závodu ve Valašském Meziříčí a rozvoj regionálního distribučního centra Nokian Tyres otevřeného letos v červenci v Ejpovicích u Plzně.
Do Nokian Tyres přichází Roman Plachý z britského logistického koncernu Exel, ve kterém pracoval od roku 2003 jako výkonný ředitel české pobočky. Do roku 2003 působil deset let na nejrůznějších manažerských pozicích v americké společnosti Air Products and Chemicals v regionu střední Evropy a poslední dva roky v evropské centrále společnosti v Londýně.
Roman Plachý vystudoval Fakultu strojní ČVUT v Praze a absolvoval MBA studia na Prague International Business School. Volný čas dělí mezi rodinu, vysokohorskou turistiku a poznávání nových míst ze sedla svého motocyklu.

  • Našli jste v článku chybu?