Menu Zavřít

POMŮŽE K ROZHODOVÁNÍ 

2. 8. 2001
Autor: Euro.cz

SAS Institute

Přední světový dodavatel integrovaných datových skladů, systémů pro podporu rozhodování a poskytování informací SAS Institute posílil koncem června svůj tým. Novým ředitelem pro ČR byl jmenován Zdeněk Panec. Firma rovněž uvedla do funkce novou finan ční ředitelku Petru Vackovou a rozšířila konzultační tým o Jana Švarcbacha a Pavla Votrubu.

Zdeněk Panec (1960) přichází ze společnosti Sybase, kde působil na pozici regionálního ředitele pro východní Evropu se zaměřením na Polsko, Slovensko, Maďarsko, Ukrajinu a Rumunsko, s odpovědností za rozvoj obchodních aktivit. Předtím pracoval v letech 1985-1991 jako systémový analytik a programátor ve firmě INORGA a od roku 1992 do roku 1996 v konzultační firmě AIT na pozici obchodního ředitele.

„České firmy si stále více uvědomují, že k vytvoření konkurenční výhody už nestačí pouze kvalitní informační systém, ale že je nutné dále investovat do systémů pro podporu rozhodování, řekl ředitel Panec, který je absolventem ČVUT v oboru strojírenství.

EBF24

Společnost SAS Institute byla založena v roce 1976 a je největší soukromě vlastněnou nezávislou softwarovou firmou na světě. Roční obrat činí 871 milionů dolarů a její služby používá na 33 tisíc organizací ve více než 115 zemích. Základní mi oblastmi, kde se její systémy využívají, jsou marketing a obchod - řízení vztahů se zákazníky, strategické řízení organizací podle vyvážených ukazatelů a finanční řízení.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).