Menu Zavřít

Poprvé v Srbsku

5. 10. 2007
Autor: Euro.cz

Plaza Centers

ebf - tip - debata

Mezinárodní společnost Plaza Centers zvítězila ve výběrovém řízení srbské vlády na projekt nového multifunkčního centra v Bělehradě. Komplex se bude nacházet přímo v centru města. Na ploše o rozloze přibližně sta tisíc metrů čtverečních plánuje firma vybudovat komplex sestávající z administrativních budov, čtyř a pětihvězdičkového hotelu a nákupního a zábavního centra. Termín dokončení projektu, jehož hrubý rozpočet se odhaduje na 150 milionů eur, společnost neuvedla.
Představitelé firmy považují Srbsko za jednu ze zemí se silným potenciálem pro investiční příležitosti ve východní Evropě. „Jsme rádi, že se nám podařilo zahájit expanzi,“ uvedl Ran Shtarkman, prezident Plaza Centers. Pro developery je zajímavý především Bělehrad, kde zatím nebyl dokončen žádný významný projekt nabízející komerční prostory.
Nizozemská firma Plaza Centers působí i v Česku, kde její dceřiná společnost Plaza Centers Czech Republic vybudovala v Praze obchodně zábavní komplex Novodvorská Plaza. Během dvou let plánuje projekty v Plzni, Liberci a Opavě. Společnost zamýšlí postavit nákupní a zábavní střediska ve všech velkých městech ČR. Plaza Centers se rovněž ucházela o lukrativní pozemky pro výstavbu obchodního paláce v Hradci Králové, v soutěži však zvítězila slovenská společnost HB Reavis. Tendr pak Plaza Centers napadla u hradeckého okresního soudu a domáhá se neplatnosti smlouvy mezi městem a HB Reavisem.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).