Menu Zavřít

Poradili si sami

13. 8. 2004
Autor: Euro.cz

Bývalá budova ČKD

EBF24

PRAHA (hat) - Do nově zrekonstruované budovy bývalého ČKD Na Můstku se stěhuje česká pobočka Cushman & Wakefield Healey & Baker, světové poradenské firmy v oblasti nemovitostí (C&W/H&B). „Náš tým pronájmu kancelářských prostor denně nabízí klientům řešení jejich situací na míru. Tentokrát jsme své zkušenosti uplatnili při hledání vlastního sídla,“ říká Andrew Thompson, vedoucí týmu kancelářských prostor C&W/H&B. Firma si pronajme celé čtvrté patro včetně malé terasy. „Podlaží bylo kompletně rekonstruováno, aby poskytovalo moderní velkoprostorové kanceláře po vzoru naší evropské centrály v Londýně,“ říká Mark Powell, partner české pobočky, který byl za projekt zodpovědný.
Koncept velkoprostorových kanceláří postupně zavádějí i další evropské pobočky C&W/H&B. Od loňského roku jej převzali v Amsterdamu, Bruselu, Frankfurtu, Glasgowu, Lisabonu, Milánu, Paříži a Varšavě, změny probíhají také v Budapešti. Sjednocování konceptu kanceláří však v Praze nebylo jediným důvodem ke stěhování. Firma se za jedenáct let svého působení v České republice rozrostla z pěti zaměstnanců na dnešních padesát, takže jí původní prostory v Melantrichově ulici již nestačily.
Majitelem objektu Na Můstku je módní řetězec New Yorker, který koncem června otevřel v přízemí a dalších dvou patrech svoji pražskou vlajkovou prodejnu. Budova byla vystavěna v letech 1977-1983 a stala se architektonickou ikonou 70. let. Navrhli ji architekti Alena a Jan Šrámkovi, dnes je památkově chráněná. Při jejím prodeji si původní majitel ČKD vymínil, že na rekonstrukci, která probíhala od dubna 2003, se bude opět podílet architektka Alena Šrámková.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).