Menu Zavřít

Portály na prodej

22. 11. 2007
Autor: Euro.cz

Atlas.cz/Centrum.cz

KL24

Tuzemské internetové portály Centrum.cz a Atlas.cz jsou prý na prodej, uvedly minulý týden Hospodářské noviny. Majitelé portálů - Epic Holding (Atlas) a investor Intel Capital (Centrum) - už jednají se zájemci, mezi nimiž jsou zahraniční investiční fondy i televize Nova. Ta údajně čeká jen na schválení nákupu americkým vlastníkem CME.
Potenciální uchazeče o koupi už Centrum oslovilo, jednání s investory potvrzuje i předseda představenstva Atlasu Petr Toman: „Jednáme s několika zájemci, ale nic bližšího nemohu říct.“ Majitelé Centra chtějí za svůj portál okolo tří miliard korun, Atlas má být o třetinu levnější.
Jeden z finančních investorů plánuje koupit obě firmy a spojit je jako konkurenci dominantního Seznamu. Jeho majitel Ivo Lukačovič se nebojí: „I kdyby se spojil Atlas, Centrum a iDnes dohromady, konkurence nám nevznikne.“ Seznam loni vykázal tržby kolem miliardy korun a hrubý zisk 480 milionů. Trhu dominuje i podle počtu návštěvníků. Spojení Atlasu s Centrem by sice zhruba vyrovnalo návštěvnost, zisky však mají oba portály i dohromady ve srovnání se Seznamem asi desetinové.

  • Našli jste v článku chybu?