Menu Zavřít

POSILA DO AUDITU

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Pricewaterhouse-Coopers

Česká kancelář poradenské a auditorské společnosti PricewaterhouseCoopers (PwC) má od 1. dubna ředitele oddělení Analýzy sporů a vyšetřování (Dispute Analysis & Investigations). Oblast forenzního auditu a vyšetřování podvodů povede Roger Stanley (40), který bude úzce spolupracovat přímo s vedoucím partnerem české pobočky PwC Michaelem W. Hackworthem.

Stanley vystudoval chemii a poté se kvalifikoval jako britský autorizovaný auditor. U PwC pracuje od roku 1983. Už jedenáctým rokem se specializuje na finanční vyšetřování v souvislosti s žalobami a soudními spory a na vyšetřování a prevenci podvodů.

MMF24

V posledních deseti letech vedl Stanley řadu zajímavých projektů z různých oborů. Podílel se například na vyšetřování podvodu v hodnotě sto milionů liber v obchodování s komoditami a s cizími měnami v Británii, na přípravě mezinárodní žaloby o náhradu škody ve výši 300 milionů dolarů pro jednu korejskou společnost, poskytoval metodické poradenství kuvajtské vládě při přezkumu náhrad válečných škod způsobených iráckou invazí. Řídil také tým odborníků, kteří prošetřovali zhroucení podvodných pyramidových investičních schémat v Albánii.

Roger Stanley je ženatý. Mezi jeho zájmy patří lyžování, plachtění a potápění.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).