Menu Zavřít

POSILA OD KONKURENCE

10. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Komerční pojišťovna

PRAHA – Místo v čele sedmého největšího pojišťovacího ústavu na českém trhu – Komerční pojišťovny – zaujme od 1. dubna Zbyněk Veselý (32). Ten dosud zastával funkci šéfa České životní – dceřiné společnosti České pojišťovny specializující se na životní pojistky pro movitější klientelu.

V novém působišti se bude věnovat nejvíce životním pojistkám. „Trh životního pojištění bude po letošních daňových úlevách v pohybu a já jsem byl najat také proto, abych Komerční pojišťovnu obrátil i do tohoto segmentu trhu, říká její nový generální ředitel.

CIF24

Zbyněk Veselý dokončil v roce 1992 Vysokou školu ekonomickou v Praze, poté se v soukromé firmě zabýval dodávkami investičních celků do autoprůmyslu. Do pojišťovnictví přišel v roce 1995 jako řadový prodejce nizozemské Nationale–Nederlanden. Zde ho čekal vzestup – stal se vedoucím skupiny prodejců a poté také členem marketingové komise pojišťovny.

V roce 1998 přestoupil do České pojišťovny jako poradce náměstka generálního ředitele. Ve stejném roce spustil projekt České životní pojišťovny a stal se jejím šéfem.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).