Menu Zavřít

POSILA OD MATKY

1. 8. 2001
Autor: Euro.cz

O. B. Invest

Po majetkových rošádách uvnitř matky - ČSOB - dochází ke změnám i u její stoprocentní dcery - Investiční společnosti O. B. Invest. V tomto případě jde však o změny personální. Od června je totiž novým generálním ředitelem O. B. Investu, který spravuje investiční a podílo vé fondy rodiny OB Kvanto, Petr Lašek (33).

Ve funkci střídá ředitelku odboru správy aktiv společnosti Drahomíru Lamserovou, která byla funkcí šéfky firmy dočasně pověřena od března letošního roku, kdy z vedení O. B. Investu odstoupil Petr Hlinomaz (EURO 10/1999).

WT100

Petr Lašek přišel do nové funkce z pozice ředitele odboru kapitálových investic ČSOB. V letech 1992 až 1996 pracoval v BNP - Dresdner Bank CZ, další dva roky před nástupem do ČSOB pak působil u poradenské a auditorské firmy Deloitte & Touche. „Mým cílem je posunout O. B. Invest ještě více k orientaci na klienta a posílit jeho pozici na trhu. Chci rovněž zajistit co největší využití synergických efektů v oblasti kolektivního investování po vstupu nového strategick ého partnera ČSOB - belgické KBC Bank, uvedl Lašek.

Kromě čtyř otevřených podílových fondů tvoří rodinu OB Kvanto především Zlatý investiční fond Kvanto a Kvanto IPF, jejichž otevření schválili před několika dny akcionáři na valných hromadách.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).