Menu Zavřít

POSÍLENÍ PRAVOMOCÍ PŘEDSTAVENSTVA

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Prazdroj

Změny stanov, které posílí pravomoci představenstva akciové společnosti Plzeňský Prazdroj, schválila minulý týden valná hromada. Posíleny budou pravomoci představenstva při rozhodování o převodu nebo výmazu licencí na výrobu piva v zahraničí ne bo vyřízení zástavního práva k ochranným známkám zapsaným v České republice a zahraničí. Pravomoci podléhaly dosud rozhodnutí valné hromady. Podle předsedy valné hromady Tomáše Sokola jsou změny pouze kosmetickou úpravou a nezasahují do práv akcionářů ani nemění strukturu společnosti.

Akcionáři dále potvrdili původní složení představenstva a za nového člena tříčlenné dozorčí rady schválili Zdeňku Němcovou, vedoucí právní sekce Fondu národního majetku. Ta vystřídala zástupce plzeňských právovárečníků Františka Přibíka. Zaměstnance zastupuje v dozorčí radě vrchní sládek Václav Berka a největšího akcionáře České pivo, a. s., Jiří Stehlík.

WT100

České pivo vlastní 87,86 procenta akcií Plzeňského Prazdroje, IPB tři procenta. Za loňský rok vykázal Plzeňský Prazdroj čistý zisk přes 180 milionů korun.

Generální ředitel Vladimír Peřina uvedl, že nerozdělený zisk bude použit na rozvoj společnosti. Největší investice bude v letošním roce směřovat na posílení pozic v zahraničí. Plzeňský Prazdroj prodal loni 5,366 milionu hektolitrů piva. V letošním roce hodlá Prazdroj být nadále lídrem na českém trhu piva, kde činí jeho podíl 29 procent.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).