Menu Zavřít

Posílí ve Švédsku

23. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Budějovický Budvar

MMF24

Pivovarská firma Budějovický Budvar posiluje své prodejní aktivity ve Švédsku. S tamním producentem piva, minerálních vod a nealkoholických nápojů - společností Carlsberg Sverige - podepsala dohodu o prodeji a marketingu světlého piva. Dohoda má zvýšit prodej budějovického moku v této severské zemi, kde Budvar každoročně prodá několik tisíc hektolitrů svého ležáku.
Do Švédska dováží česká firma část své produkce již od roku 1981. „Švédský trh má pro nás skvělý potenciál. I když začínáme na relativně nízké úrovni prodeje, těšíme se na zvýšení tržního podílu na tamním trhu,“ plánuje šéf Budvaru Jiří Boček.
Budvar již dříve uzavřel obchodní alianci se společností Anheuser-Busch, která v USA prodává české pivo pod názvem Czechvar. Další partnerství pro obchodní zastoupení ve Finsku a Chorvatsku podepsal s dánskou firmou Carslerg. Budvar loni vyvezl 556 tisíc hektolitrů piva, což je meziročně o sedm procent více a vůbec nejvíce v historii společnosti. Celkový výstav činil 1,152 milionu hektolitrů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).