Menu Zavřít

Poslanci chtějí zvednout platy. Ty svoje!

3. 6. 2011
Autor: profit

Loni v prosinci si poslanci odhlasovali snížení svých platů o pět procent. Pravda, mnozí tvrdili, že ani netušili, o čem hlasují, což asi nikoho nepřekvapí. Neuběhlo ale ani půl roku a naši zákonodárci začali cítit nouzi a přemýšlejí o tom, jak vrátit své platy na loňskou úroveň.

Poslanci chtějí zvednout platy. Ty svoje!

Foto: Profimedia.cz

Někteří poslanci dokonce tvrdí, že nemají na to, aby dojížděli do Prahy!!! Až tak hluboko museli klesnout. Začíná mi jich být skoro líto. Ještě že mám opencard a bydlím na okraji Prahy – situaci, kterou zažívají oni, bych na vlastní kůži okusit nechtěla.

MMF24

Svou nezodpovědnost v podobě snížení platů až o 20 tisíc korun chtějí politici okamžitě napravit formou tiché změny. Pochopitelně. Musí to udělat potichu a nenápadně, protože jakmile se tohle dostane na veřejnost, hrozí další defenestrace. Jedním z možných řešení je, že přilepí změnu k jinému zákonu o platech státních zástupců. Jak fikané! Je vidět, že když se chce, všechno jde!

Je až s podivem, jakou drzost naši zákonodárci mají, zejména v době, kdy se lidé bouří, protože jejich platy se již odměnou za vykonanou práci nazvat nedají. Naštěstí i poslanci mají svědomí a dost málo odvahy, protože konkrétní písemný návrh zatím nikdo nepředložil. Mezi sebou si tak o navýšení platů špitají a tajně po něm touží. Je ale víc než jisté, že se nakonec najde obětní beránek, který s návrhem přijde, a že se k němu celé to tupé stádo ovcí s gustem přidá. Jde přece o jejich korýtka a ta, jak dobře víme, byla vždycky plná!

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).