Menu Zavřít

Postrach inzerentů? Trumpova televize nejspíš nevznikne

24. 10. 2016
Autor: čtk

Miliardář a republikánský kandidát na prezidenta Spojenách států Donald Trump zvažoval spuštění vlastní televizní stanice. Z tohoto nápadu však kvůli odporu inzerentů nejspíš sejde.

O plánu spustit po prezidentských volbách Trumpův kanál v posledních měsících údajně hovořili miliardářův zeť Jared Kushner a výkonný ředitel investiční banky LionTree. Z jejich několika schůzek ale nejspíš nic nevzejde.

Problémem přitom nejsou peníze na rozjezd vysílání, ale naplňování reklamního plánu televize. „Většina velkých značek by se té televizi vyhýbala jako moru,“ říká Sandy Grushow, výkonný ředitel společnosti Phase2Media, která se zabývá prodejem televizní reklamy. „Poslední věcí, kterou by chtěly, je zapletení do kontroverze. Mají strach z toho, že budou bojkotovány.“

Trump během své kampaně čelí řadě nepříjemností, v poslední době hlavně sérii obvinění z obtěžování, ke kterému se přihlásilo už jedenáct žen. Kvůli tomu mu ubývá příznivců a ti zbylí nejsou podle Grushowa pro inzerenty atraktivní. „Určitě by neplatili velké částky, aby takové lidi oslovili. Spíš by investovali jen minimální potřebné částky,“ myslí si.

Podle posledních průzkumů Trump dotahuje velký náskok Clintonové. Čtěte více:

Trump dotahuje, jeho příznivci nevěří regulérnosti voleb

Donald Trump (Zdroj: ČTK)

Náklady na rozjetí nové ambiciózní stanice se mohou pohybovat v řádech miliard dolarů. Trump už v této souvislosti dokonce údajně oslovil bývalého ředitele zpravodajství Fox Rogera Ailese, který musel skončit kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování. I kdyby však nakonec stanici rozjeli, podle Grushowa by měli problém dostat ji do programové nabídky velkých společností jako Time Warner nebo Century Fox.

Značka Trump během prezidentské kampaně značně utrpěla, což dokládají i statistiky. Klesá mimo jiné i počet rezervací v Trumpových hotelech. Zřejmě i kvůli tomu nová hotelová síť realitního magnáta neponese jeho jméno.


Dále čtěte:

MMF24

Třetí debata: Trump je loutka Ruska, Clintonová pozve migranty

Další munice pro Trumpa: ministerstvo zahraničí chtělo zapřít e-mail Clintonové


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).