Menu Zavřít

Potíže na Slovensku

6. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Akcenta CZ

EBF24

Firma Akcenta CZ, tuzemský obchodník s devizami, mění plány. Přestože společnost do září vykázala třicetiprocentní meziroční nárůst obratu, svého předpokládaného cíle pro letošek nedosáhne. „Plán na celý rok 2007 ve výši 70 miliard korun pravděpodobně nesplníme,“ uvedl ředitel královéhradecké centrály devizových služeb Jiří Macek. Důvod? Jde o důsledek nedávného rozhodnutí tří významných bank na Slovensku, říká Macek.
Peněžní ústavy Všeobecná úvěrová banka, Slovenská spořitelna a pobočka ČSOB na Slovensku totiž české společnosti vypověděly bankovní účty, které vedly na základě platných smluv a které Akcenta potřebuje ke své podnikatelské činnosti. Akcenta CZ tvrdí, že tak učinily bezdůvodně.
Slovenská ČSOB nechce případ komentovat. „Banka má právo jednostranně zrušit smluvní vztah. Vzhledem k tomu, že tyto informace podléhají bankovnímu tajemství, nebudeme se k tomu vyjadřovat,“ vzkázala mluvčí slovenské ČSOB Tereza Copláková. Soud ale dal Akcentě CZ za pravdu, když vydal předběžné opatření a bankám uložil povinnost dále vést účty dle původních smluv.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).