Menu Zavřít

Potíže s únikem

13. 12. 2007
Autor: Euro.cz

ČSOB

CIF24

Jedna z největších tuzemských bank ztratila důležitá data o klientech. Pracovníci ČSOB minulý týden zjistili, že někdo odcizil citlivé informace. „Podali jsme trestní oznámení na neznámého pachatele,“ řekl Marek Roll z odboru externí komunikace ČSOB. Banka zatím nehodlá zveřejňovat další informace. „Od podání trestního oznámení se k tomu nechceme vyjadřovat,“ vzkázal Roll. Důvodem mlčenlivosti je možné ohrožení vyšetřování případu.
Z tiskového prohlášení ČSOB ale vyplývá, že odcizena byla s největší pravděpodobností účetní data z denní „závěrky“, a to k jednomu konkrétnímu dni v listopadu. „Tato data nezahrnují data o finančních tocích, přístupové kódy ani hesla. Nemáme ani informace o tom, že by byla nějak narušena bezpečnost karetních operací ani elektronického bankovnictví,“ zdůraznil Roll.
Neznámí pachatelé přitom zřejmě pocházejí přímo z banky. „V tuto chvíli je ukončeno prvotní vyšetřování, které nezjistilo, že by tento incident byl důsledkem narušení IT systémů zvenčí nebo že by tyto informace měly být nebo byly zneužity proti klientům,“ napsal Roll v tiskové zprávě. Banka ihned informovala své klienty s tím, že pracovníci poboček jim budou odpovídat na dotazy a dávat konkrétní informace.

  • Našli jste v článku chybu?