Menu Zavřít

Potřebný rekord

25. 6. 2004
Autor: Euro.cz

Fiat Auto

PRAHA (tpk) – Čas byl pro Fiat až donedávna úhlavním nepřítelem. Změny, které v automobilce pro zefektivnění výroby její současné vedení podniklo, se však začínají projevovat i při uvádění nových modelů na trh. Lancii Musa, která je luxusním vozem na bázi modelu Fiat Idea, se dokonce automobilce podařilo dostat na trh za osmnáct měsíců, což je pro výrobce rekord. Náklady na vývoj dosáhly 60 milionů eur.
Lancii, jež je jednou z divizí Fiatu Auto, se tak daří rozšiřovat nabídku modelů, která byla v minulých letech jejím nejvýraznějším nedostatkem v prosazování se na trhu. O novinkách, které přijdou v nejbližší budoucnosti, však její šéf Gianni Coda odmítl podat jakékoliv informace.
Generální ředitel Fiatu Auto Herbert Demel při představení nového modelu minulý týden uvedl, že plány automobilky na dosažení provozního zisku v příštím roce se nemění.
Neovlivnily je ani pohyby v nejvyšším vedení koncernu Fiat (EURO 23/2004). „Lidé se měnit mohou, ale naše cíle nikoliv,“ prohlásil šéf Fiatu Auto.
Turínský výrobce plánuje do roku 2006 představit asi dvacet nových modelů, případně faceliftovaných verzí těch současných. Lancií Musa by chtěla automobilka prodat v příštím roce po celém světě mezi třiceti a čtyřiceti tisíci. V Itálii ji showroomy budou nabízet od září, ve zbytku Evropy se objeví před koncem roku. Do České republiky se zatím nové automobily značky Lancia nedovážejí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).