Menu Zavřít

Požehnané odměny

12. 3. 2013
Autor: Redakce

Až absurdní zájem v nadmíru ateistickém Česku vyvolává dnes počínající volba nového pontifika ve Vatikánu. Bude to Afričan, Jihoameričan nebo snad Maďar? Ať už to bude kdokoliv, byl bych pro, aby se pomodlil za rozum unijních úředníků.

Sice jsem bezvěrec, ale v tomto případě bych se na modlení dal a sichroval bych to právě tím, kdo má k Bohu nejblíže.

Financial Times totiž zveřejnily opravdu „překvapivou“ zprávu. Londýnští bankéři si podle renomovaného listu upravují platy. A to směrem nahoru. Hodně nahoru.

Třeba ten, co bere 1,5 milionu liber ročně, bude mít nový platový výměr až na 3,5 milionech. Proč? No protože Evropská unie v reakci na finanční krizi, za kterou přece tito odporně přeplacení finančníci mohou, chce od příštího roku regulovat jejich odměny nad rámec základního platu. A tak se z obřích bonusů stanou malé bonusíčky a základní plat se pěkně navýší, aby se to vyrovnalo.

To to vážně nikoho v bruselském centrálním mozku lidstva nenapadlo, že takovéto nařízení se k obcházení přímo nabízí? Smutné je, že tím vlastně bankám unie pěkně zavařila. Vysoký plat už nebude tak svázán s odvedeným výkonem jako dosud a nebude se moci snížit v případě, že by zrovna finanční ústav někde pěkně prodělal a na odměny třeba neměl. Pěkně to v tom Bruselu vymysleli, pán Bůh s nimi.


Čtěte další komentáře Adama Junka

Klausův „impíčment“

CIF24

Jak dorazit ODS

Kdo to myslí vážně s korupcí


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).