Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

8. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Pražský čtvrtmilion
Nízkonákladová letecká společnost SkyEurope, která přišla do Prahy v dubnu 2006, zde přepravila už čtvrt milionu cestujících. SkyEurope začne z české metropole nově létat do zimních turistických destinací - Grenoblu a Turína - a na léto 2007 chystají lety do Splitu a Dubrovníku. Právě do jihovýchodní Evropy hodlají aerolinky létat častěji. V dlouhodobém horizontu uvažují také o regionu východní Evropy, konkrétně o Ukrajině.

Poklepe i chorvatský prezident
Americký elektrotechnik a vynálezce srbského původu Nikola Tesla (1856-1943) bude mít v pražských Dejvicích pomník. Vědec, který vynalezl například systémy využívající střídavý proud a držel sto amerických patentů, studoval mimo jiné filozofii na tehdejší Karlo-Ferdinandově univerzitě v Praze. Slavnostního poklepání na základní kámen pomníku se v pondělí 13. listopadu zúčastní i chorvatský prezident Stipe Mesič. Na podobu pomníku vyhlásí šestá městská část výtvarnou soutěž.

ebf - tip - debata

Příjemní úředníci
Průzkum veřejného mínění o českém důchodovému systému, který pro ministerstvo práce a sociálních věcí zpracovala společnost Factum Invenio, přinesl nečekaně dobré výsledky. Osmdesát pět procent lidí, kteří již přišli do kontaktu s Českou správou sociálního zabezpečení či s jejími pracovišti, tedy okresními správami sociálního zabezpečení, vnímá tyto instituce velice pozitivně.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).