Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

30. 8. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Více neziskovým organizacím
T-Mobile výrazně navýšil objem peněz určených pro neziskových sektor. Zatímco loni bylo v grantovém řízení rozděleno necelých 2,5 milionu korun, letos operátor věnoval do Fondu T-Mobile více než 7,5 milionu korun. „Kromě udílení grantů určených pro regiony, kde T-Mobile působí – Lounsko, Královéhradecko a městskou část Praha 11 – proběhl také první ročník Fondu T-Mobile pro zaměstnance. Ti mohli doporučit jakoukoliv neziskovou organizaci, jejíž činnost je jim sympatická, nebo ve které přímo sami pracují,“ sdělil Jiří Janeček z tiskového oddělení T-Mobilu.

Energie místo hus
Uherskohradišťská firma HiTechMedia Systems dokončila výstavbu největší solární elektrárny ve státě. Do projektu vložila více než devět milionů korun, třetinu prostředků firma získala prostřednictvím CzechInvestu od EU. Na střechu bývalé odchovny hus v obci Opatov na Svitavsku společnost nainstalovala 369 fotovoltaických panelů, zařízení má výkon 60 kW.

Praha zachrání huculy
Pražští radní schválili záměr odkoupit od TJ Aster chovné stádo osmnácti huculských koní. Hlavní město Praha chce zachránit ucelenost a genetickou čistotu chovu, neboť majetek tělovýchovné jednoty skončil v exekuci a koně měli být prodáni jednotlivě. Cena stáda by neměla přesáhnout půl milionu korun a metropole plánuje zařadit ho do záchranného chovného programu pražské zoologické zahrady.

EBF24

ČEZ naděloval ve východních Čechách
Správní rada Nadace ČEZ schválila na druhé pololetí projekty na veřejně prospěšné účely ve východočeském regionu ve výši 5,570 milionu korun. Informoval o tom mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy Jiří Kosina a upřesnil: „Částku si rozdělí devatenáct úspěšných projektů.“ Například Krajská nemocnice Pardubice získá peníze na nový ventilační přístroj pro novorozence, Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem zase dokončí expoziční a chovný komplex pro exotické ptáky a Obchodní akademie T. G. Masaryka v Kostelci nad Orlicí bude moci zmodernizovat počítačovou učebnu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).