Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

13. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

Sudoku na festivalu Czech Open
Knihkupecký řetězec Kanzelsberger se letos stal jedním z partnerů XVII. mezinárodního festivalu šachu, bridže a her Czech Open 2006, který proběhne koncem července v Pardubicích. Kanzelsberger loni jako první přivedl do Česka v knižní podobě oblíbené rébusy sudoku. A popularita tohoto hlavolamu - i jemu příbuzného kakuro - letos přiměla organizátory Czech Open zařadit turnaje v těchto dvou disciplínách do programu festivalových klání.

Letní škola fyziky
Celkem 81 tisíc žáků základních a středních škol se již díky vzdělávacímu programu Skupiny ČEZ zúčastnilo přednášek o historii energetiky. Těch energetická skupina za posledních sedm let uspořádala přes dva tisíce. Zatím poslední akce podobného druhu se uskutečnila na začátku července v Plasnici v Orlických horách pod názvem Letní školy fyziky pro středoškolské studenty.

ebf - tip - debata

Bezplatný e-learning
Sdružení Czech Efficient Learning Node zřídilo v rámci projektu Pražská firemní fakulta e-learningu bezplatné vzdělávací centrum s multimediálními kurzy. Umístěno je v sídle Hospodářské komory ČR a zájemci tam najdou k bezplatnému vyzkoušení po libovolně dlouhou dobu například kurzy angličtiny, němčiny, francouzštiny, italštiny, španělštiny či účetnictví nebo počítačové gramotnosti.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).