Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

20. 4. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Vltava dominuje
Internetový obchod Vltava.cz dominoval v odpovědích zákazníků na otázku, se kterým obchodem mají nejlepší zkušenosti. Průzkum prováděla nezávislá agentura Gfk Praha v rámci studie Online Shopping 2005. Ze studie dále vyplynulo, že na internetu se nejvíce nakupovaly knihy, výpočetní technika a spotřební elektronika. Výzkumu se zúčastnila zhruba tisícovka respondentů.

Evoluční vana
Design centrum České republiky letos již popatnácté vypsalo a zorganizovalo národní designérskou soutěž Vynikající výrobek roku. Klání, jehož počátky sahají do roku 1964, patří mezi nejstarší profesní soutěže, které se v naší zemi za oblast designu pořádají. Ocenění Vynikající výrobek roku 2006 udělila mezinárodní porota vaně Evolution, jejímž autorem je designér Kryštof Nosál a výrobcem společnost Ravak.

EBF24

Na vozíčku bezpečněji
Společnost Tarmac ve spolupráci s tělesně postiženými z Mezinárodního centra UNIVERSIUM, o. p. s., v Liberci, ředitelstvím Policie ČR v Liberci a BESIPEM navrhla řadu prvků, které podstatně zvýší bezpečnost postižených lidí na vozíku při jejich pohybu v silničním provozu. Univerzální soupravu s několika bezpečnostními prvky je možné použít pro všechny typy invalidních vozíků. První soupravy předali zástupci společnosti v sobotu na III. plese vozíčkářů v libereckém Koloseu všem přítomným vozíčkářům.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).