Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

15. 7. 2005
Autor: Euro.cz

Krátce

Exekutoři se vyplatí
Pražský magistrát si prakticky ověřil, že exekutoři jsou mnohem efektivnější než soudy. Exekutory začal úřad proti neplatičům nájemného využívat od roku 2001. Do konce minulého roku dokázali vyklidit 115 ze 157 bytů. Soudní cestou uspěla radnice během let 1992 až 2001 v devadesáti případech a do dnešního dne zbývá soudním vykonavatelům vyklidit 42 bytů.

Mošnov prokoukne
Viceprezident Evropské investiční banky (EIB) Ivan Pilip a hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský podepsali smlouvu o možnosti čerpání úvěru. Peníze v první fázi pomohou kraji financovat především obnovu silnic a letiště Mošnov. Jde o úvěrový rámec ve výši 1,1 miliardy korun a vůbec první úvěr v historii kraje. S čerpáním prvních peněz počítá kraj v září, podíl financování úvěrem EIB bude činit zhruba čtvrt miliardy korun. Projekty by měly být ukončeny do června 2008.

WT100

Do haléře
Monetka - jediná internetová peněženka v Česku – je od 13. července dostupná nejen pro zákazníky, ale také pro obchodníky a poskytovatele služeb jako platební nástroj. Monetka se nelépe uplatní zejména při malých platbách v řádu haléřů až tisíců korun, kde běžný bankovní převod bývá mnohdy dražší než samotná platba. Monetka je jediná internetová peněženka v Česku, která má vyjednanou výjimku ze zákona o platebním styku č. 124/2002 Sb. ze dne 13. března 2002, který značně omezuje možnost provozovat podobné elektronické platební systémy. Provozovatelem služby je společnost CP Books, a. s.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).