Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

15. 4. 2005
Autor: Euro.cz

Krátce

Japonci začali v Brně
Japonská společnost Daikin, významný světový producent klimatizačních zařízení, zahájila výstavbu svého závodu v Brně na výrobu kompresorových jednotek. Firma zde vytvoří do konce roku více než 350 pracovních míst a do počátku dubna 2006 proinvestuje 1,245 miliardy korun.

Do lázní i z Moskvy
Moskevské zastoupení agentury CzechTourism ve spolupráci s ruskými cestovními kancelářemi zprovoznilo bezplatnou zelenou linku s názvem „České lázně“, která podává informace o možnostech lázeňské léčby v České republice. Rusky hovořící čeští lékaři – specialisté na balneologii - budou na základě zjištěné diagnózy doporučovat léčení v odpovídajících tuzemských lázních.

MMF24

Méně byrokracie
Metodiku, podle které bude každý nový legislativní návrh muset obsahovat hodnocení dopadů na podnikatelské prostředí, schválila minulý týden vláda. V průběhu celé přípravy, tedy od vzniku záměru až po návrh zákona, by měly být legislativní návrhy konzultovány se zástupci adresátů schvalovaných norem. Vláda si od metodiky slibuje, že v budoucnu nebudou přijímány zákonné normy s negativním dopadem na podnikatelské prostředí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).