Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

11. 2. 2005
Autor: Euro.cz

Krátce

Multimediální smršť
Několik měsíců poté, co T-Mobile uzavřel smlouvu s miliontým paušálním zákazníkem, překonala firma další hranice. Tentokrát se o ni postarali uživatelé multimediálních zpráv - již milion klientů T-Mobile si aktivovalo službu MMS a počet multimediálních zpráv odeslaných zákazníky loni v prosinci se meziročně zvýšil o 330 procent.

Siemens rozděluje
Siemens Fond pomoci (SFP) rozdělil za sedm měsíců činnosti granty v celkové výši 1,416 milionu korun. Dosud podpořil řadu asistenčních projektů, například výchovu asistenčních psů, dále boj proti AIDS, pomoc týraným dětem, stacionáře, speciální školy a další subjekty.

Snadné daně
Server Finance.cz připravil aktuální verze daňových přiznání ve formátu excel. Stačí správně zadat příjmy, výdaje a další údaje, které ovlivňují výši daně, a formulář sám spočítá daň. Formuláře jsou k dispozici na adrese http://formulare.finance.cz.

ebf - tip - debata

Miliontá tuna
Sladovna společnosti Pilsner Urquell - Plzeňský Prazdroj vyrobila od začátku provozu před šestnácti lety miliontou tunu sladu. K dosažení magické hranice spotřebovala 1 250 000 tun ječmene a 6 667 200 kubíků vody. Osetá plocha pro vyrobení milionu tun sladu by při výnosu pěti tun na hektar činila 420 000 hektarů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).