Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

1. 12. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

EBF24

Systém e-Vývoz odstartuje v únoru

Systém, který umožní hospodářským subjektům předkládat elektronická celní prohlášení, spustí Česká republika od 1. února 2007. Export Control System (ECS) bude ve všech státech EU spuštěn v průběhu první poloviny příštího roku. Hospodářské subjekty využívající ECS získají rychlé a právně závazné potvrzení o výstupu zboží z EU pro odpočet DPH. Firmy si také budou moci kdykoliv ověřit aktuální stav vývozní deklarace na webu Celní správy ČR.

Lesní rekord

Lesy ČR za první tři čtvrtletí dosáhly kladný provozní hospodářský výsledek vyšší než 1,592 miliardy korun. Oproti stejnému období loňského roku se jedná o téměř dvojnásobné zlepšení. „Jedním z hlavních vlivů, které k současným výsledkům hospodaření podniku přispívají, patří jednoznačně větší efektivita u zadávaných zakázek. Začali jsme se chovat tržně a tento fakt se proto ihned projevil,“ říká generální ředitel LČR František Koníček

Výhoda pro vědu a výzkum

Za zdaňovací období započaté v roce 2005 mohli poplatníci daní z příjmů poprvé uplatnit odčitatelnou položku od základu daně ve výši 100 procent nákladů vynaložených na realizaci projektů na výzkum a vývoj. Z předběžných statistických údajů vyplývá, že daňovou výhodu využilo více než pět set poplatníků, kteří uplatnili odečty v souhrnné výši 3,2 miliardy Kč. Tento počet je ovšem nižší než počet subjektů, než které výzkum a vývoj provádějí.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).