Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

7. 10. 2005
Autor: Euro.cz

Krátce

Stipendia rozdána Roční stipendium ve výši 75 tisíc Kč získali autoři prací zaměřených na ekonomii, bankovnictví a finančnictví. Odborná porota ocenila práce Tomáše Hochmeistera, studenta Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd UK, Ondřeje Horkého, doktoranda mezinárodních ekonomických vztahů na Vysoké škole ekonomické, a Lenky Hebákové, doktorandky na Institutu mezinárodních teritoriálních studií Fakulty sociálních věd UK. Soutěž, jejíž třetí ročník letos proběhl, organizuje CEFRES (Francouzský ústav pro výzkum ve společenských vědách) ve spolupráci s Komerční bankou, která hradí stipendia.

ebf - tip - debata

Stačí tři měsíce Dodavatel softwaru pro informační systémy podniků a organizací, firma SAP, představila na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně řešení SAP za sto dní pro výrobní a strojírenské firmy. Název projektu je odvozen od skutečnosti, že proces od podpisu smlouvy až po předání funkčního systému trvá méně než tři měsíce.

Praha Bratislavě vzorem Na úspěšný projekt Hospodářské komory Hlavního města Prahy, který funguje již dva roky, zareagovala bratislavská regionální komora Slovenské obchodní a průmyslové komory. Po krátkém zkušebním provozu byl spuštěn Rating malých a středních podniků na Slovensku. Cílem projektu je zajistit objektivní posouzení malých a středních firem na základě účetních dokladů a posílit jejich pozici na trhu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).