Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

1. 7. 2005
Autor: Euro.cz

Krátce

Pro váš lepší svět.

O příspěvky z grantového programu společnosti T-Mobile, Nadace VIA a Komunitní nadace Euroregion Labe zaměřeného na podporu místního rozvoje a komunitního života lze v regionech Královéhradecko, Lounsko a Městská část Praha 11 žádat do 16. září. T-Mobile letos tímto způsobem rozdělí dva a půl milionu korun. (Více na www.lepsisvet.cz.)

Další centrum.

Výrobce notebooků Acer otevřel v Brně opravárenské a call centrum pro klienty z Evropy, Blízkého východu a severní Afriky. Nejméně 60 zaměstnanců bude v první fázi obsluhovat Českou republiku a Slovensko.

Velký krok pro vědu.

Poslanecká sněmovna schválila zákon o veřejných výzkumných institucích. Transformuje příspěvkové organizace v oblasti výzkumu a vývoje na subjekty s plnou právní subjektivitou včetně vlastnictví majetku, se samosprávným způsobem řízení (obdobné veřejným vysokým školám). „Přijetí zákona umožní spolupráci výzkumných institucí s podniky, zakládání spin-off firem a další kroky vedoucí k transferu výsledku,“ uvedl vicepremiér Martin Jahn. Zákon se týká především šesti desítek výzkumných ústavů Akademie věd ČR.

WT100

Televizní posila.

Výrobce lisovaných součástek pro plazmové televizory Muramoto Industry vybuduje do roku 2006 v průmyslové zóně v Žebráku nový závod. Investice dosáhne 350 milionů korun a vytvoří nejméně 70 nových pracovních míst.

Pomoc Afghánistánu.

Společnost Člověk v tísni otevřela novou budovu pedagogického institutu pro vzdělávání učitelů v provincii Samangan na severu země. Stavba stála více než čtyři miliony korun. Nový institut pojme přes čtyři sta studentů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).