Menu Zavřít

Pozitivní zprávy

18. 2. 2010
Autor: Euro.cz

Krátce

Zdarma pro neslyšící Od 8. února mohou lidé s vadou sluchu využívat zdarma speciální asistenční službu O2 – Hovor pro neslyšící. Na nonstop lince společnosti Telefónica O2 Czech Republic pomáhají speciálně vyškolení operátoři neslyšícím a nedoslýchavým komunikovat se slyšícími osobami.

CIF24

Mladí překladatelé Evropská komise vyhlásila 11. února vítěze třetího ročníku soutěže pro střední školy Juvenes Translatores (v latině „mladí překladatelé“). Za Českou republiku zvítězil překladem soutěžního textu z angličtiny do češtiny Augustin Žídek z gymnázia ve Frýdlantu nad Ostravicí.
Více na: ec.europa.eu/translatores

Intel jede na zelenou Americká Asociace na ochranu životního prostředí vyhlásila největším dobrovolným spotřebitelem zelené energie společnost Intel. Firma si objednala vybudování osmi nových instalací fotovoltaických panelů ve čtyřech státech USA, které jí budou dodávat kolem 2,5 MW čisté solární energie. Intel rovněž zvýší nákup kreditů obnovitelné energie o deset procent, čímž pokryje více než polovinu své spotřeby elektřiny v USA.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).