Menu Zavřít

POZOR NA BANKROT

17. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Hutní montáže Ostrava

OSTRAVA– Konkurs hrozí ostravské firmě Hutní montáže, pokud se její vlastníci (management a investiční společnosti imAGE Alpha) nedohodnou s Konsolidační bankou (KoB) na kapitalizaci pohledávek. Upozornila na to společnost Odien Restructuring Services, která v ostravské firmě po dohodě s Konsolidační bankou řídí restrukturalizační proces.

Hutní montáže byly do vládního revitalizačního programu zařazeny jako devátá firma loni v březnu. Na rozdíl od ostatních podniků v nich však KoB nedrží žádný významný podíl a ani nebyla jejich věřitelem a pohledávky musela nejprve získat od Československé obchodní banky. Odien v Hutních montážích působí od letošního února a v březnu navrhl ozdravný plán, jehož první část spočívá právě v kapitalizaci pohledávek KoB ve výši zhruba šesti set milionů korun. „Restrukturalizace pasiv by měla umožnit podniku získat od bank další peníze na již rozběhlé i nasmlouvané projekty, uvedla mluvčí Odienu Alice Undusová. Pokud se ka–pitalizace podaří, hodlají poradci vyhledat vhodného investora. „Myslíme, že Hutní montáže Ostrava mohou nalézt velmi rychle strategického partnera z oboru, který dokáže zaručit další rozvoj společnosti a její pronikání na zahraniční trhy, dodala Undusová.

MMF24

Ostravská firma loni ukončila hospodaření se ztrátou 324,5 milionu korun při výkonech 1,3 miliardy korun. O rok dříve podnik vytvořil čistý zisk osmnáct milionů a utržil jeden a půl miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).