Menu Zavřít

Pozvánky 31

28. 5. 2012
Autor: Euro.cz

Společnost

OD ČERVNA DO ZÁŘÍ

Výstavy v hotelu Kempinski Hotel Kempinski Hybernská Prague si postupně buduje pověst vystavovatele děl předních malířů a sochařů. Velký zájem jistě vzbudí i současná expozice nazvaná „Fashion is Art & Art is Fashion“, na níž je možno do září zhlédnout pět obrazů uznávané české umělkyně Jindry Husárikové a šest pláten její dcery Šárky Mrázové Cagliero. Všechna díla jsou vystavena ve vstupní hale hotelu vedoucí do nádherné zahrady, kde jsou již umístěny sochy známého italského umělce Marca di Piazza.

OD 11. ČERVNA DO 28. SRPNA

Brno Art Open 2011 Třetí ročník přehlídky Sochy v ulicích / Brno Art Open 2011 navazuje na záměr předchozích ročníků rozvíjet téma výtvarného umění a jeho funkce ve veřejném prostoru. Letošní ročník se však odlišuje snahou o systematické přehodnocení všech tří základních komponentů tohoto typu výstavního formátu – role umění, prostoru a diváků. Na pólu umění se přehlídka pokouší předvést co nejširší pole výrazových prostředků, které může být do podobné výstavy zahrnuto. Byli proto osloveni především umělci a umělkyně střední a mladší generace, jejichž práce překračují tradiční vymezení uměleckých disciplín a volně se pohybují mezi odlišnými vyjadřovacími prostředky.

EBF24

OD 20. ČERVNA DO 30. SRPNA

Výstava Stanislava Kolíbala Díla Stanislava Kolíbala, klasika českého i evropského konceptuálního umění, vystavuje ve svých prostorách po celé léto grafické studio Dynamo design v Praze. Kolíbal, jehož světově ceněné práce ovlivnila mimo jiné tvorba Alexandera Caldera a Isamu Noguchiho, zde poprvé představil například svůj objekt Stavba XV. z roku 1992. Premiéru zde mají také jeho dvě Železné kresby. Expozici instalovanou přímo v prostorách studia Dynamo doplnily tři Bílé reliéfy z 90. let, nový „postní“ objekt vytvořený autorem pro kostel Nejsvětějšího Salvátora v Praze a další práce.

2. SRPNA

Den otců v Zoo Praha Den otců, který Gender Studies již několikátým rokem spolupořádá se Zoo Praha, se letos uskuteční u příležitosti narozenin samce emu hnědého – Taťuldy. Toho lze považovat za symbol aktivní otcovské péče, protože je to právě on, kdo sedí téměř dva měsíce na vejcích a pečuje o mláďata i několik měsíců po vylíhnutí. Letošní Den otců bude obohacen soutěží Tatínkem na 30 minut. Zn.: Aktivně. V 11 hodin bude v bezprostředním okolí Divadélka Archa v areálu Dětské zoo opět slavnostně otevřen nový výběh lidských mláďat a začne soutěž. Ten návštěvník-muž, který dokáže nejlépe, nejkreativněji a nejvtipněji zabavit cizí lidské mládě a společně s ním splní všechny připravené úkoly, si s sebou odnese nejen dobrý pocit, ale i ocenění Gender Studies a ceny od Zoo Praha. ===== OD 4. SRPNA DO 6. SRPNA =====
Festival Dokořán 2011
Občanské sdružení Iniciativa Dokořán přináší do Karviné již posedmé tři dny naplněné hudbou, dobrou zábavou a inspirací. Festival je pořádán dobrovolníky a nadšenci a jako jeden z mála dá na názor svých návštěvníků. Festival Dokořán se proto může pochlubit jedním z nejhezčích festivalových prostředí, jaké v Česku najdete. Dokořán i letos představí zahraniční kapely, a to z Velké Británie, Rakouska, Maďarska, Polska nebo Slovenska, samozřejmostí jsou mediálně známé české kapely i interpreti.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).