Menu Zavřít

Pracovní agentura Wincott People skupuje konkurenci. Stane se dvojkou na trhu

11. 1. 2017
Autor: čtk

Ostravská pracovní agentura Wincott People koupila konkurenční společnosti Xawax a McROY. Stala se tak dvojkou na trhu pracovních a personálních agentur v Česku a na Slovensku. Oznámil to dnes generální ředitel skupiny Wincott People Jan Hendrych. Cenu transakce neuvedl.

„Wincott People vstoupila kapitálově i organizačně do pracovní agentury Xawax a pracovní a personální agentury McROY. Jde o přátelské spojení tří firem se společným zaměřením na lidské zdroje a přidělování pracovníků předním výrobním firmám hlavně v automobilovém, strojírenském a elektrotechnickém průmyslu, logistice, potravinářství a v maloobchodu,“ uvedl Hendrych. Skupina bude podle něj řízena jako holdingová společnost.

Společným cílem je podle Hendrycha stát se ve velmi blízké budoucnosti jedničkou mezi pracovními agenturami. Ohledně počtu pracovníků by k tomu mělo dojít do poloviny roku 2018. „Již nyní dáváme dohromady v Čechách, na Moravě a Slovensku práci téměř 10 tisícům lidem,“ dodal. Před akvizicí firma zaměstnávala 2500 lidí. Zakladatelé všech tří firem budou nadále působit v řídicích pozicích.

Na českém trhu pracovních agentur přibývá, loni v pololetí jich bylo přes 1830. Před pěti lety jich podle statistik Asociace pracovních agentur nebylo ani 1500. Tržby agentur trvale rostou, při současném nedostatku pracovních sil jsou agenturní zaměstnanci pro některé firmy zásadní. Hlavním rozdílem agenturního zaměstnání proti klasickému je časové ohraničení práce. Agenturní zaměstnávání vzniklo pro úpravu a kontrolu flexibilních forem práce, které potřebují firmy pro pokrytí sezonních prací. Využívá se tak především pro brigády, sezonní práce na několik měsíců či na časově omezené projekty.

CIF24

Wincott People s loňským odhadovaným konsolidovaným ročním obratem 2,8 miliardy korun působí především v ČR a na Slovensku. V současné době poskytuje služby více než 500 podniků a zaměstnává téměř 10 tisíc lidí. Společnost založili Róbert Gaboš a Róbert Pútorík. V roce 2012 firma zvolila cestu růstu přijetím franšízinkového modelu.

Spočítejte si výši podpory v nezaměstnanosti na serveru Finance.cz

Dále čtěte:

Nezaměstnanost v Česku vzrostla, zůstává ale nejnižší v EU

Chudí Češi. Za rok si vydělají 37 procent průměru EU


  • Našli jste v článku chybu?