Menu Zavřít

Prádlománie

10. 10. 2006
Autor: Euro.cz

La Marque

Když se muž ohlédne na ulici za ženou, jíž se pod halenkou rýsuje poprsí v pěkném sexy prádle, patrně ho ani nenapadne, že kdyby žil ještě před sto lety, potkal by leda ženu sešněrovanou v neprodyšném korzetu. Byť si dnes život bez podprsenky nejen většina dívek a žen nedokáže představit, je to revoluční vynález teprve raného dvacátého století.

Lejaby Vyšší dívčí V roce 1930 v malém francouzském městečku Bellegard-sur-Valserine vznikla legenda s názvem Lejaby. Zakladateli značky byli majitelé místního divadla, Marcel a Marguerite Blanchardovi, kteří používali pro svá vystoupení ručně šité kostýmy. O ty se starala bývalá švadlena a sestra Marguerity Gaby, která na svém stroji ušila i první prádlo Lejaby. Díky unikátnímu použití nylonové krajky získala značka v poválečném období světovou proslulost. V devadesátých letech pomohl značce vynález mikrovlákna nastolit trend prádla jako druhé kůže. Podprsenky i kalhotky z řady Nuage se dokonale přizpůsobily ženským křivkám. Dnes je Lejaby členem americké Warnaco Group a její zboží najdete ve více než 13 500 obchodech po celém světě. V kolekci pro podzim a zimu 2006/2007 najdete kontrastní tóny černé a hnědé společně s pastelovými odstíny růžové nebo modré.

CIF24

Marie Jo K nakousnutí Dlouholetou historií se může pyšnit i značka Marie Jo. Firmu založili roku 1919 manželé Van de Veldovi, kteří se zabývali výrobou korzetů v malém hornickém městečku Schellebelle v Belgii. Zvěsti o vysoce kvalitním prádle brzy pronikly i do zahraničí, a tak ve čtyřicátých letech začali vyvážet své výrobky i do sousedních zemí. Zlomovým byl pro rodinu Van de Velde rok 1981, kdy založili svou první módní značku Marie Jo. V kolekci pro podzim a zimu 2006/2007 nechybějí něžné krajkové kousky v bílé nebo krémové barvě, ale dominují jí rudé korzety, temně modré podprsenky či vínové kalhotky. Portfolio značky Van de Velde však kromě Marie Jo zahrnuje i neméně slavné a úspěšné značky, například Marie Jo L'Aventure nebo Prima Donna, která se specializuje na velké velikosti.

Marlies Dekkers Svůdné linie Nejmladším přírůstkem společnosti La Marque je značka luxusního spodního prádla Marlies Dekkers, která vznikla roku 1993 v Nizozemsku. Její úspěch korunoval první obchod na módní Nationalestraat v Antverpách a rozšíření kolekcí o pánské spodní prádlo a řadu Sundressed, která zahrnuje plavky a oblečení na pláž. Kromě hladkých soupraviček v klasických tmavých tónech jsou v kolekci pro podzim a zimu 2006/2007 i kousky s vtipně kombinovanými prvky převážně v jednoduchých odstínech černé nebo bílé se zlatou. Společnost La Marque vás zve do dvou butiků Dessous-Dessus v Králodvorské ulici 7 a v nákupním centru Metropole Zličín. Tam najdete kromě již zmiňovaných také proslulou značku Calvin Klein nebo francouzské punčochy Gerbe. Novinkou jsou i modely oblečení pro volný čas J.Lo herečky a zpěvačky Jennifer Lopez.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).