Menu Zavřít

Praha 5 připravuje studie pro parkovací domy. Chce je mít hotové do čtvrt roku

22. 3. 2017
Autor: Profimedia.cz

Městská část Praha 5 je o něco blíže k vybudování dvou parkovacích domů na Plzeňské ulici a Barrandově u ulice Lipského. Zadala ke zpracování technické studie. Řešit by měly například investiční náklady či půdorys a napojení na sítě. Městská část očekává, že budou hotové do tří měsíců.

„Na základě studií rozhodneme o dalších krocích, například o zadání projektové dokumentace či o podání žádosti na dotaci,“ uvedl radní Tomáš Homola (DJK). Obě místa pro parkovací domy vytipovala studie, kterou si městská část nechala zpracovat v loňském roce.

Parkovací dům P+R na Plzeňské ulici vznikne na místě původního odtahového parkoviště hlavního města Prahy. „Barrandovský parkovací dům není plánován jako P+R, sloužit by měl převážně místním obyvatelům,“ sdělil Homola.

Investorem staveb bude městská část, zvažuje ale také financování z evropských peněz. „S ohledem na spuštění zón placeného stání je možné, že konečné financování půjde za pražským magistrátem,“ sdělil již dříve starosta Prahy 5 Radek Klíma (TOP 09).


Praha se potýká s nedostatkem parkovacích míst. Čtěte:

Praha a Roztoky nechají vypracovat studii parkoviště P+R

ilustrační foto, parkoviště P+R Nové Butovice

ebf - tip - debata


Místa pro parkovací domy nechala Praha 5 vytipovat v rámci studie proveditelnosti parkovišť P+R. Hlavní město se v současnosti kvůli zavedení zón placeného stání potýká s nedostatkem parkovacích míst. K dispozici je řidičům zatím okolo dvaceti P+R parkovišť, která jsou hlavně v blízkosti nádraží a stanic metra. Disponují kapacitou zhruba 3000 míst.

Další parkoviště P+R by měla vzniknout podle náměstka pražské primátorky Petra Dolínka (ČSSD) například ve Stodůlkách a v Radotíně. O stavbě velkého parkovacího domu P+R na Zličíně jedná město se soukromým investorem.

Dále čtěte:

Magistrát hledá pozemky pro parkoviště P+R, povolá speciální tým

Praha 5 chce P+R z odtahového parkoviště na Plzeňské


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).