Menu Zavřít

Praha 7 instalovala desítky nových cyklostojanů

7. 10. 2017
Autor: MČ Praha 7

Městská část Praha 7 v ulicích nechala nainstalovat více než stovku nových cyklostojanů. Radnice tak chce zamezit tomu, aby lidé přivazovali kola ke značkám či zábradlí. V současné době má sedmá městská část 112 pevných cklostojanů na 23 stanovištích.

„Kola jsou v Praze 7 oblíbeným dopravním prostředkem. Cyklisté je však často nechávají u dopravních značek, zábradlí či sloupů pouličního osvětlení. Na užších chodnících pak komplikují například průjezd kočárkům. Vytipovali jsme proto v nejvíce frekventovaných lokalitách vhodná místa, kde kola nebudou překážet,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský (KDU-ČSL/Trojkoalice).


Praha má novou koncepci dopravní politiky: Myslí na chodce i cyklisty

ilustrační foto


V Praze 7 byly do loňského roku pevné cyklostojany pouze na třech místech. Různé instituce a provozovny si pak před své budovy umísťovaly cyklostojany mobilní. „Snažíme se parkování kol v Praze 7 legalizovat. Cyklostojany umísťujeme tam, kde je to vhodné a kam lidé na kole často dojíždějí, jako jsou školy či různá sportoviště a rekreační místa,“ řekl zástupce starosty Ondřej Mirovský (SZ).

 Nové cyklostojany

MMF24

Když nyní lidé pojedou například do Stromovky, mohou nechat kolo podle Mirovského u Výstaviště nebo u planetária či se projet po nové cyklostezce na nábřeží a využít cyklostojanů u tenisových kurtů.

Cyklostojany na základě požadavků městské části do veřejného prostoru umísťuje Technická správa komunikací hlavního města. Prahy.

Dále čtěte:

Jak by měla vypadat doprava v roce 2030? Bude o malých změnách

Hlavní město posvětilo strategický plán rozvoje. Krasodušní nápady, říkají Piráti


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).