Menu Zavřít

Praha jedná s nočními podniky o omezení hluku. Okolí Karlových lázní bude tišší

15. 3. 2019
Autor: Profimedia.cz

Radnice Prahy 1 se pokouší vyjednat s nočními podniky omezení hluku, který po nocích způsobují opilí turisté na tzv. pub crawls, tedy tazích od hospody k hospodě organizovaných specializovanými agenturami. Prvním úspěchem radnice je dohoda s provozovatelem hudebního klubu Karlovy lázně ohledně ukončení spolupráce s těmito agenturami.

„Věřím v cílenou komunikaci s podnikateli a jsem přesvědčen, že i oni mají zájem na tom, aby se neúnosná situace v Praze 1 výrazně zlepšila,“ uvedl první místostarosta městské části Petr Hejma (STAN). Dodal, že pub crawls vnímá jako jeden z největších zdrojů hluku v ulicích centra po 22:00. „Věřím, že se ke kroku provozovatele Karlových lázní brzy připojí i provozovatelé dalších hostinských zařízení s provozní dobou v nočních hodinách, se kterými jednám,“ uvedl.

Klub Karlovy lázně je jeden z největších hudebních nočních podniků v centru města. Podle jeho spolumajitele Miroslava Lipšanského si podnik nechal vypracovat audit bezpečnostních rizik. „Po jeho vyhodnocení jsme se rozhodli vyslyšet apel místostarosty Petra Hejmy a přijali jsme okamžitá opatření, která pomohou výrazně snížit hlukovou zátěž v okolních ulicích,“ uvedl. Kromě ukončení spolupráce s organizátory pub crawls, kteří do podniku týdně přivedou stovky návštěvníků, dále posílí ochranku a zabezpečí systém měření hluku v ulicích v okolí klubu. Systém budou monitorovat a v případě překročení limitu zajistí nápravu.

Praha 1 dlouhodobě řeší otázku turistů, kteří přijíždějí do Prahy čistě s vidinou laciného alkoholu a nočního života. Nová koalice, kterou tvoří Praha 1 Sobě, My, co tady žijeme (KDU-ČSL, STAN, Iniciativa občanů), Piráti a Zelení, si omezení nežádoucích projevů turismu vytyčila v programu. Problém řeší i nové vedení magistrátu. Zavedlo funkci nočního starosty, který má řešit právě negativní důsledky nočního ruchu v centru na život místních obyvatel. Magistrát v současnosti připravuje vyhlášku, která by omezila otevírací dobu nočních podniků ve vybraných oblastech města.

Benátky bojují proti turistům. Návštěvu si budou muset lidé rezervovat

 Protest proti turistům, ilustrační foto

MMF24

Dále čtěte:

Nový rekord. V Česku se loni ubytovalo 21,3 milionu turistů

Oddělené bazény a Korán na pokoji. Halal turismus je budoucností cestovního ruchu

Turisté, z Prahy ven, velí ministerstvo

S miliardářem na horách. Rattaj chce proniknout i do Alp

 Miliardář Igor Rattaj

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).