Menu Zavřít

Praha plná hokeje

20. 11. 2003
Autor: Euro.cz

Cestovní ruch

PRAHA (bor) - Podstatnou část ubytovacích kapacit si v Praze a Ostravě pět měsíců před mistrovstvím světa rezervovali hokejoví fanoušci. „Z patnácti tisíc nasmlouvaných pokojů jsme už prodali deset tisíc lůžek,“ řekl týdeníku EURO Viliam Sivek, ředitel společnosti EuroAgentur, která je dodavatelem služeb pro Český svaz hokeje a Organizační výbor mistrovství.
Největší zájem je, jak tvrdí Sivek, o levnější turistický standard, především tříhvězdičkové hotely. „Hotel Olympik jsme vyprodali,“ sdělil týdeníku EURO jeho šéf Vlastislav Šos. Blízkost Sazka Areny byla dokonce jedním z důvodů, proč se vedení Olympiku rozhodlo přistavět v Libni další ubytovací komplex (EURO 46/2003).
V termínu, kdy se mistrovství koná, jsou obsazeny i dražší hotely - například smíchovský Andel´s hotel. „Poptávky začaly přicházet už po minulém mistrovství. Nejvíce jich je ze skandinávských zemí,” dodala manažerka hotelu Dana Tomášová. Stoprocentní obsazenost předpokládá i šéfka hotelu Paříž Iva Havlová. „Zvýšený zájem o rezervace cítíme, volnou kapacitu ale ještě máme,“ prohlašuje.
Hokejisté budou bydlet v budově Corinthia Towers na Vyšehradě a karlínský Hilton je rezervován pro významné hosty.
Ostravským návštěvníkům šampionátu bude sloužit především hotel Atom, který se pro tyto účely rekonstruuje. S ubytováním v Ostravě přesto mohou být problémy. „Jsou tam nízké kapacity,“ vysvětluje Michaela Drobná z organizačního výboru. „Na Ostravsku máme zajištěno na 1500 lůžek,“ oponuje Sivek.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).