Menu Zavřít

Praha pošle peníze do revitalizace poliklinik. Nejvíce získají Modřany

20. 6. 2017
Autor: ČTK

Část finančních prostředků z loňského třímiliardového přebytku hospodaření Prahy získají i polikliniky, které peníze využijí na revitalizace. Magistrát navýšil investiční rezervu pro městské části o 234,7 milionu korun. Nejvyšší částku, 41 milionů korun, získala na dostavbu a zvýšení kapacity Poliklinika Modřany.

Podíl v Poliklinice Modřany má fond Hartenberg, přes který investuje své peníze do zdravotnictví šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Vlastníkem budovy je hlavní město. V současnosti musí podle magistrátu zdravotnické zařízení kvůli kapacitním nárokům provozovat řadu detašovaných pracovišť nebo provoz ordinací alternovat.

Další polikliniky podaly žádosti o finance například kvůli výměnám oken, nové vzduchotechnice či rekonstrukcím střech a ordinací. Řada z nich je podle města už v havarijním stavu. Vinohradská poliklinika v Praze 3 má například v plánu za šest milionů korun vyměnit vzduchotechniku a okna. Poliklinika Palackého v Praze 1 chce za šest milionů korun modernizovat zastaralé výtahy.


Polikliniku Modřany získal Babišův fond. Čtěte:

ebf - tip - debata

Babišův fond koupil polikliniku v pražských Modřanech

Poliklinika se dočká moderního vybavení


„Investovaná částka by se měla projevit ve zkvalitnění péče, zrychlení poskytnuté lékařské pomoci a také v komfortu pro zdravotníky a pacienty. V některých případech Praha investuje do přístavby budovy a rozšíření kapacity polikliniky, tudíž bude možnost ošetřit i větší množství lidí,“ uvedl k tomu radní Radek Lacko (ANO).

Dále čtěte:

Praha je i nadále vlastníkem Polikliniky Modřany

Praha postupně vymění sanitky. Každý rok nakoupí 15 nových


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).