Menu Zavřít

PŘÁTELÉ SE ROZEŠLI

15. 1. 2002
Autor: Euro.cz

Jan Pravda

PRAHA (em) - Po „přátelské neshodě“ o strategii firmy opustil Patrii Finance výkonný ředitel a člen představenstva Jan Pravda.
Během svého působení v Patrii se Pravda kromě dalších projektů účastnil poradenské činnosti při prodeji ZPS energetiky, MSA či Unipetrolu na straně konsorcia MOL-TVK-OMV. Nyní se konečně chystá uskutečnit svůj „dlouhodobý sen“. Spolu s českými a zahraničními partnery připravuje založení poradenské firmy zabývající se investičním bankovnictvím v energetice, plynárenství, petrochemii a příbuzných oborech ve střední Evropě. „Budeme se soustředit na malé a střední transakce – v tomto sektoru vidím pole neorané,” uvedl pro týdeník EURO. Dosud nepokřtěná firma se bude též zabývat vývojem projektů venture kapitálu v České republice a na Slovensku.
Do Prahy přišel Pravda v září 2000. Před nástupem do společnosti Patria Finance se zabýval investičním bankovnictvím v energetice a olejářství pro Merrill Lynch v Londýně a pro Credit Suisse First Boston v New Yorku. Absolvoval Cornell University ve státě New York ve Spojených státech, kde získal titul MBA.
V současnosti se těší na krátkou dovolenou, při níž si hodlá užívat „normálního života“ — plánuje například, že si konečně vybalí kufry z Londýna a zalyžuje si v Tatrách a v Alpách.

  • Našli jste v článku chybu?