Menu Zavřít

Pražské lidovce povede Jan Wolf. Stal se staronovým předsedou

22. 4. 2017
Autor: MHMP

Pražské lidovce povede další dva roky dosavadní předseda krajské organizace a pražský radní Jan Wolf (44). Staronového předsedu v sobotu zvolili jeho spolustraníci na pražské krajské konferenci. Delegáti na konferenci vybrali také čtyři nové místopředsedy, čtyři další členy předsednictva a nové členy městského výboru.

„Jan Wolf byl znovu zvolen předsedou pražské KDU-ČSL. Pražská organizace roste nejdynamičtěji v celé České republice. Máme do voleb dobře našlápnuto,“ napsal na twitteru ministr kultury Daniel Herman, který pražské lidovce povede na podzim ve volbách do Sněmovny. Wolf dnes získal 70 hlasů z 83.

Pražskou organizaci lidovců řídí devítičlenné předsednictvo. Ze sedmi kandidátů vybrali lidovci také čtyři místopředsedy organizace. Stali se jimi Pavel Mareš, Marián Hošek, Daniel Kajpr a Jan Čižinský. První tři z nich posty místopředsedy v sobotu obhajovali. Čižinský nahradí dosavadní místopředsedkyni Danielu Rázkovou, která ve volbě neuspěla. Dostatek hlasů nezískali ani Tomáš Pavlů a Blanka Vildová.

„Doufáme, že v roce 2018 budeme mít v (komunálních) volbách lepší výsledek než v roce 2014,“ řekl Wolf po svém znovuzvolení v pražském Paláci Charitas. Cílem KDU-ČSL je prý snaha dostat se na radnice v Praze 1 a 10. Nové předsednictvo pražských lidovců by se chtělo zaměřit na problematiku financování technických služeb, péči o zeleň, chodníky a silnice. Lidovci by rádi předali městským částem více odpovědnosti a peněz, které má v současnosti pražský magistrát. Nynější stav, kdy technické služby jezdí přes celé město, podle nich nikomu nevyhovuje a je zbytečně drahý.


Přečtěte si rozhovor s Janem Wolfem:

Radní Jan Wolf: Když budou odvádět peníze, ať tady Airbnb existuje

 Radní Jan Wolf

EBF24


Dalšími členy předsednictva se stali Daniela Rázková, Tomáš Kaplan a Jan Martínek. K předsednictvu patří i pražská městská tajemnice Miroslava Mencová. Delegáti konference rozhodli i o dalších 22 členech pražského městského výboru. Má 31 členů, z toho devět tvoří předsednictvo.

Lidovci diskutovali i o volební spolupráci se Starosty a nezávislými (STAN), se kterými se domluvili na společné kandidatuře do podzimních sněmovních voleb. Už na začátku dubna rozhodli pražští lidovci ve vnitrostranických primárkách, že jejich kandidátku v podzimních volbách povede ministr Herman. Konečná podoba pražské kandidátky ale ještě není jasná, protože STAN chtěl v Praze jako lídra svého předsedu Petra Gazdíka.

Dále čtěte:

Lidovci a ANO prosadili, že vláda nebude u Ústavního soudu hájit lex Babiš

Lidovci chtějí se STAN dvojkoalici. Potřebují získat deset procent


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).