Menu Zavřít

Pražský hotel Diplomat má nového majitele. Koupili ho Thajci

24. 2. 2017
Autor: Vienna House

Rakouská hotelová síť Warimpex prodala pražský hotel Vienna House Diplomat a polovinu plzeňského hotelu Angelo Vienna House do rukou thajských majitelů. V tuzemsku však plánuje dále nakupovat.

Součástí transakce akcií v hodnotě 180 milionů eur, tedy asi 4,8 miliardy korun, je prodej podílů v další šesti hotelech v Polsku a Rumunsku. Všechny aktiva odkoupila thajská investiční skupina U City.

„Od roku 2015 roste atraktivita hotelových nemovitostí ve střední a východní Evropě. Chceme toho využít. Aktuální transakce významně navýší náš kapitál, což vytváří možnosti pro další projekty,“ uvedl pro web rp.pl předseda představenstva Warimpex Franz Jurkowitsch.

Jak šéf rakouské firmy dodává, prodej českých a polských hotelů neznamená její odchod z regionu. Warimpex chce naopak kapitál získaný transakcí využít právě na nákup dalších hotelů ve střední a východní Evropě.

Hotel Diplomat patří k luxusním hotelům, s polohou nedaleko letiště i historického centra Prahy. Hotel Angelo v Plzni zase láká turisty na blízkost legendárního pivovaru i centra města.

Síť Vienna House čítá 32 hotelů v devíti zemích. Firma založena v roce 1989 se výrazně rozšiřuje. V posledních čtyřech letech převzala 13 hotelů. V Česku nadále ovládá dva další pražské hotely a jeden v Karlových Varech.

ebf - tip - debata

Thajská společnost U City investuje do hotelů 27 let. Její tržní kapitalizace dosahuje hodnoty 453 milionů eur, tedy 12,2 miliardy korun. V posledních letech se zaměřuje na hotelové investice ve střední a východní Evropě, Rakousku a Rusku.

Čtěte také:

Česko láká turisty. Ze zahraničí jich loni přijelo přes devět milionů

Praha, Berlín a Vídeň spojí síly. Chtějí nalákat turisty ze zámoří

Čína blokuje akvizice v zahraničí. Firmy musely zrušit dohody za téměř dva biliony


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).