Menu Zavřít

Pražský hotel Don Giovanni změnil majitele. Koupil ho rodinný fond ze Skandinávie

25. 2. 2019
Autor: Archiv

Zahraniční investiční fond Mornington Capital prodal žižkovský hotel Don Giovanni skandinávskému rodinnému fondu. Cena obchodu nebyla zveřejněna, jedná se však o druhou největší hotelovou transakci v letošním roce. Hotel bude i nadále provozovat tuzemská skupina Czech Inn Hotels.

Fond Mornington Capital zastupovala při prodeji hotelu společnost Cushman & Wakefield (C&W) ve spolupráci s Hodges Ward & Elliott. Smlouva o prodeji byla uzavřena 20. února. „V rámci letošního roku se po pražském hotelu Intercontinental jedná o druhou největší uzavřenou hotelovou transakci,“ uvedl Tomáš Cejnar, investiční poradce ze společnosti C&W.

„Investiční trh s hotelovými nemovitostmi je ve velmi dobré kondici a poptávka ze strany investorů je obrovská,“ řekl David Nath, vedoucí hotelového týmu C&W ve střední a východní Evropě. „Zejména velké hotelové nemovitosti jsou v hledáčku mnoha potenciálních kupců, ovšem těchto prémiových produktů je na Praze 1 na prodej nedostatek. Proto investoři volí i širší centrum Prahy jako je lokalita Žižkova,“ dodal.

MMF24

Společnost Czech Inn Hotels vstoupila do hotelu Don Giovanni v roce 2015, kdy ho prodávala německá společnost Dorint Hotel. V její síti je aktuálně 20 hotelů, včetně bývalého hotelu Kempinski, nyní The Grand Mark. V nedávné době koupila například Plaza Hotel Prague na Praze 7 od společnosti Flow East.

Hotel Don Giovanni
Don Giovanni nabízí 412 pokojů a disponuje 30 konferenčními sály s celkovou kapacitou 2000 míst. Stavba byla zahájena v roce 1993 a hotel byl slavnostně otevřen na jaře 1995. Hotel, pojmenovaný podle Mozartovy opery, původně provozoval řetězec Rogner. Od března 2000 byl jediným provozovatelem německý hotelový řetězec Dorint Hotels & Resorts.

Přečtěte si také:

Hotel Evropa získá majitel Exim Tours Nasr. Chce mu vrátit někdejší slávu

Českomoravská Nemovitostní koupila od miliardáře Skaly budovu na Václavském náměstí

Nový majitel Pinkasova paláce odtajněn: prosincovou dražbu vyhrála PPF Reality

Praha po letech zrekonstruuje Clam-Gallasův palác. Zaplatí 344 milionů

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).