Menu Zavřít

Přední světoví hackeři jsou v Praze. Přednáší o finanční svobodě a nezávislosti

6. 10. 2017
Autor: Hynek Glos/Euro

Do Prahy se sjeli přední světoví hackeři na čtvrtý hackerský kongres, který od pátku do neděle pořádá pražská Paralelní Polis. Hlavními řečníky budou mimo jiných hacker a programátor Amir Taaki, který je podle časopisu Wired jedním z nejnebezpečnějších lidí světového internetu, a kontroverzní americký vědec a kryptoanarchista Jim Bell. Uvedli to organizátoři akce.

Letošní akce s podtitulem Liberate! navazuje tématem finanční svobody a nezávislosti na minulý ročník, který se zabýval decentralizací. Program zahrnuje přibližně 50 přednášek, workshopů a diskusí.

Jedním z hlavních cílů kongresu bude zmapovat celosvětově se zhoršující klima v oblasti finanční svobody a zároveň představit vybrané nástroje, které by mohly pomoci celkovou situaci zlepšit. Jde například o anonymní kryptoměny Monero nebo Zcash a také kryptomarkety a decentralizované směnárny.


Praha jako nové Silicon Valley: Tvůrce hry World of Tanks má v Česku velké plány

Zakladatel studia Wargaming Viktor Kislyi


„Letošní kongres je jedinečnou příležitostí potkat světové osobnosti a experty, kteří vidí budoucnost finanční svobody v decentralizovaných technologiích, a zároveň tuto budoucnost spoluvytváří,“ uvedl spoluorganizátor akce Martin Šíp.

MMF24

Stejně jako loni se i letos mohou návštěvníci těšit na slovenského ekonomického analytika Juraje Karpiše, autora bestselleru Zlé peniaze, v němž se alternativním způsobem pokouší popsat příčiny a důsledky finanční krize a vysvětlit krizové ekonomické jevy. Česko budou zastupovat právníci se zaměřením na problematiku kryptoměn Radim Kozub a Pavel Urbaczka.

Z loňských účastníků se na půdě Paralelní Polis opět představí německý kryptoanarchista a privacy extremist Smuggler či slovenští hackeři a podnikatelé Pavol Lupták a Juraj Bednár. Během kongresu vystoupí i americká sex anarchistka Alexa Martinezová, hackerka s přezdívkou SVA nebo špičky světové kryptoanarchie Pamela Morganová a Paige Petersonová.

Dále čtěte:

Nepracovat a inkasovat. Sen programátorů má i odvrácenou stranu

Lidově demokratická republika Google


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).