Menu Zavřít

Předseda potvrzen

23. 7. 2002
Autor: Euro.cz

Milan Šimonovský

ebf - tip - debata

LUTÍN (ČTK) - Řádná valná hromada akciové společnosti Sigma Group, mateřské firmy stejnojmenného čerpadlářského holdingu, v červnu zvolila jednoho nového člena představenstva a dva členy dozorčí rady. Akcionáři zároveň potvrdili ve funkci nynějšího předsedu představenstva Sigma Group Milana Šimonovského.
Novým členem představenstva valná hromada zvolila ředitele divize spotřebních čerpadel Josefa Pospíšila, který tak nahradil odstupujícího Josefa Krkošku. Do dozorčí rady akcionáři zvolili zástupce Union banky Romana Bílka a vedoucího finančního odboru společnosti Pavla Johna. V dozorčí radě nahradili Miroslava Kalába a Antonína Hájka.
Hospodaření Sigmy Group loni skončilo ztrátou 3,9 milionu korun proti čistému zisku 17,7 milionu v roce 2000. Holding Sigma Group, který na konci roku 2001 tvořilo přes deset společností, vykázal loni konsolidovaný čistý zisk 4,3 milionu korun a obrat 1,75 miliardy.
Seskupení Sigma Group vyrábí čerpadla pro jadernou energetiku, vodní hospodářství, průmysl a zemědělství. Majoritním vlastníkem firmy, jejíž základní kapitál na konci loňského roku byl 150 milionů korun, je s 97procentním podílem společnost KV-Trade.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).