Menu Zavřít

Předsunutá hlídka

16. 4. 2004
Autor: Euro.cz

Český Telecom/Eurotel

PRAHA (oh) – Český Telecom (ČTc) pokračuje v přebírání kontroly ve své stoprocentní dceřiné společnosti Eurotel. Jako zatím poslední krok jmenovala pětičlennou dozorčí radu, která bude dohlížet na chod mobilního operátora a dozorovat práci managementu. Dozorčí radu dominantní operátor pevných linek ustanovil na základě zakladatelské listiny Eurotelu, jež nahradila původní dokument, společenskou smlouvu vlastníků.
Všichni členové dozorčí rady mobilního operátora jsou zároveň členy dozorčí rady Českého Telecomu. Ondřej Felix, který před nástupem současného generálního ředitele Telecomu Gabriela Berdára zastával pozici dočasného ředitele, je předsedou dozorčí rady Telecomu, Zdeněk Hrubý je místopředsedou téhož orgánu. Šéf Fondu národního majetku (FNM) Jan Juchelka tvrdí, že dozorčí rada Eurotelu bude fungovat na stejných principech jako v jakékoli jiné korporaci. „Eurotel je společnost s ručením omezeným, kde není dozorčí rada povinná. Proto možná její současné jmenování vzbuzuje otazníky a nahrává spekulacím o neshodách mezi oběma firmami, ale tak to není. Budeme dohlížet na hospodaření Eurotelu a dozorovat práci jednatelů,“ řekl Juchelka týdeníku EURO.
Zajímavou postavou mezi novými tvářemi Eurotelu je Zdeněk Zapletal, šéf odboru IT ministerstva vnitra. Informace, které má týdeník EURO k dispozici, uvádějí, že je s ním do budoucna počítáno na vysoký manažerský post v Eurotelu. V případě odchodu šéfa operátora Terrence Valeskiho, který zdroj blízký vedení firmy nevyloučil (EURO 14/2004), by se dokonce mohl stát jeho nástupcem. Zároveň se však objevila informace, která tuto úvahu vyvrací s tím, že se jedná o účelově vytvořenou zprávu.

Budou dohlížet na mobilní dceru
(členové dozorčí rady Eurotelu)

ebf - tip - debata

  • Ondřej Felix předseda dozorčí rady ČTc
  • Jan Juchelka předseda FNM
  • Zdeněk Hrubý náměstek ministerstva financí
  • Adam Blecha ekonom blízký ministru informatiky Vladimíru Mlynářovi
  • Petr Zatloukal ředitel odboru komunikačních a informačních služeb ministerstva vnitra

Pramen: Český Telecom, týdeník EURO

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).