Menu Zavřít

Přehlídky na našich turnajích nechceme

4. 9. 2002
Autor: Euro.cz

Ředitel firemní komunikace společnosti Oskar (Český Mobil)

EURO: Kdy jste se seznámil s golfem?
PŘEROVSKÝ: Myslím, že asi před deseti lety. Ne, bylo to ještě dříve. V polovině osmdesátých let jsem byl na pionýrském táboře ve Svratce a tam jsem viděl golf úplně poprvé. Vzpomínám si, že pro mě bylo naprosto nepochopitelné, že lidé na vzdálenost až pěti set metrů dopravují tak malý míček. Později se mi líbil moc, když jsem cestoval po Austrálii a Americe. Tam mě přitahovalo hlavně takové civilní pojetí sportu, který byl u nás považován za elitní. Celá rodina se sebrala a udělala si na veřejném hřišti krásný víkend.

EURO: A co vaše firma, kdy se rozhodla pro pořádání golfových turnajů?
PŘEROVSKÝ: Bylo to někdy v roce 2001, tedy ve chvíli, kdy jsme začali nabízet služby pro firemní zákazníky. Kampaň jsme spustili loni v říjnu. Firemní turnaje chceme dělat ale trošku jinak. Jde nám především o sport a také o to, aby si skutečně každý zahrál. Proto klademe takový důraz například i na akademii, které se v průběhu túry účastnilo více než 170 nových talentů. Myslím, že to většinu z nich chytlo, a to přece už je kus práce přitáhnout více než stovku nováčků.

EURO: Pracoval jste pro olympijský tým. Víte, že se o golfu uvažuje pro zařazení mezi olympijské sporty?
PŘEROVSKÝ: Vím, že se o tom již několikrát uvažovalo, ale pokud to nebyly fámy, mluvilo se hodně o rasovém problému. Zvláště pak při olympijských hrách v Atlantě, které vlastně proslulé svým „jižanským“ postojem. Myslím, že tady sehrál svoji významnou roli i Tiger Woods, který je v Americe velmi oblíben a nesetkal jsem se s tím, že by mu někdo vyčítal barvu pleti.
EURO: Máte nějaký profesionální vzor?
PŘEROVSKÝ: Nesnažím se mít vzory ani v jiných oblastech svého života. Totéž platí i pro golf. Můj cíl je ale postavit se v příštím roce na hřiště a být důstojným soupeřem všem hráčům minimálně v kategorii zelených karet.

EURO: Máte svého trenéra?
PŘEROVSKÝ: Ano, trénuji s Ladislavem Bienem.

EURO: Máte za sebou již první gol?
PŘEROVSKÝ: Jestliže se dá považovat délka rány sedmičkou železem sto osmdesát metrů, tak ano.

ebf - tip - debata

EURO: Je u vás ve firmě golf oblíben?
PŘEROVSKÝ: Myslím, že hráčů pomalu přibývá. Dobře hraje jak naše finanční viceprezidentka Muriel Anton, viceprezident pro rozvoj služeb Mario Mele a řada dalších lidí. Oba byli na našich turnajích úspěšní.

EURO: Můžeme tedy od Oskara očekávat golfovou kampaň?
PŘEROVSKÝ: To zatím opravdu nevím. Rozhodně ale chceme pokračovat v pořádání Oskar Golf Challenge. Když jsme přemýšleli o golfu, hledali jsme partnera, který bude naladěn na stejnou vlnovou frekvenci jako my, a to se nám myslím podařilo. Nejde nám o pořádání pompézních turnajů ale spíše o sport a pohodu. I do budoucna se chceme vyhnout na golfu módním přehlídkám a prezentacím obchodníků nejrůznějšího druhu. Razíme heslo, že i špatný den na golfu je lepší než dobrý den v kanceláři.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).