Menu Zavřít

Přehnali to s cenou

27. 10. 2005
Autor: Euro.cz

Škoda Machine Tool

PRAHA (foj) - České strojírenské jedničce Škodě Holding se zatím nepodařilo prodat dceřinou firmu Škoda Machine Tool. Plzeňská společnost přitom několik měsíců vedla intenzivní jednání se dvěma zájemci, brněnskou společností Alta a firmou podnikatele Karla Komárka Kapitálová společnost K&K.
„Nedohodli jsme se na ceně, částka, kterou požadovala Škoda Holding za ovládnutí Škody Machine Tool, byla příliš vysoká,“ sdělil týdeníku EURO spolumajitel Alty Bronislav Šimek. Brněnská firma před několika měsíci ovládla společnost TOS Kuřim. „Opravdu je škoda, že jednání byla neúspěšná, Škoda Machine Tool zapadala do naší obchodní strategie. Rozhodně ale chceme dál pokračovat s plzeňskou společností ve spolupráci,“ dodal Šimek. Zároveň naznačil, že se Alta pokusí Škodu Machine Tool opět získat. „Pokud ji vlastníci neprodají někomu jinému, můžeme někdy v budoucnu znovu zahájit jednání,“ dodal Šimek. Dobře informovaný zdroj týdeníku EURO sdělil, že ze stejným důvodů, tedy kvůli vysoké ceně, ukončila jednání o prodeji Škody Machine Tool i firma Kapitálová společnost K&K.
Škoda Machine Tool je poslední dceřinou firmou Škody Holding, která nezapadá do firemní strategie mateřského koncernu. Škoda Holding se hodlá koncentrovat na dva klíčové obory, klasickou energetiku a dopravní strojírenství včetně výzkumu a vývoje a nových akvizic v oboru. Vedení firmy proto před několika lety rozhodlo, že prodá šest nepotřebných dceřiných firem, pět již má nového majitele. K naplnění divestiční strategie už zbývá jen prodej firmy Škoda Machine Tool. Peníze z prodeje použije Škoda Holding na rozvoj hlavních oborů podnikání.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).