Menu Zavřít

Přes 200 milionů korun od začátku roku. Golden Gate hlásí rekordní zájem o investice do bitcoinu

25. 7. 2024
Doba čtení: 2 minuty
Autor: Golden Gate
  • Přes českého obchodníka s drahými kovy Golden Gate investovali klienti do bitcoinu během ledna až května přes 200 milionů korun
  • Jedná se o rekordní částku. Na stejnou hodnotu se investice do zmíněné kryptoměny vyšplhaly za celý minulý rok
  • Loni Golden Gate utržil celkem 3,1 miliardy korun a svým zákazníkům dodal na 1,4 tuny zlata

Zájem o investice do bitcoinu stoupá, hlásí česká společnost Golden Gate, která se primárně věnuje obchodování se vzácnými kovy. Kromě toho disponuje také bitcoinovou divizí a právě ta hlásí rekordní hodnoty. 

Jen od začátku roku do května vzrostly investice do zmíněné kryptoměny na více než 200 milionů korun. Přitom stejné množství peněz loni zákazníci Golden Gate do bitcoinu investovali za celý rok.

Česko opět hostí jednu z největších bitcoinových konferencí na světě. Praha je opravdovým hlavním městem bitcoinu, říká šéf BTC Prague
Přečtěte si také:

Česko opět hostí jednu z největších bitcoinových konferencí na světě. Praha je opravdovým hlavním městem bitcoinu, říká šéf BTC Prague

Stoprocentní nárůst šel ruku v ruce s objemem cílových částek u bitcoinových účtů. Ty aktuálně dosahují hodnoty 2,75 miliardy korun. Vůbec největší zájem zaznamenala společnost během března, a to kvůli prudkému růstu cen. Právě v polovině března stanovil kurz bitcoinu historický rekord. Jedna virtuální mince se podle serveru CoinMarketCup obchodovala za více než 73 tisíc dolarů, což odpovídalo zhruba 1,7 milionu korun.

Považujete bitcoin za důvěryhodnou měnu?

„V tomto období narostl především objem výkupů, a to až o 200 procent proti běžným měsícům. Od dubna do června se prodeje bitcoinů ustálily. Kvůli velké kolísavosti ceny se investorům vyplatilo dlouhodobě průměrovat nákupní cenu,“ přibližuje Rostislav Plachý, zakladatel a ředitel GG Digital, bitcoinové divize v Golden Gate.

Bitcoin na dvě kliknutí

Bitcoinu se v Golden Gate věnují od června roku 2021, kdy společnost mezi prodejci komodit na českém trhu spustila první bitcoinový účet. Ten je určen i pro klienty, kteří s uvedenou kryptoměnou nemají žádnou zkušenost. Nakoupit či prodat bitcoin je skrze účet možné na mobilu či počítači na dvě kliknutí.

Právě jednoduchost představuje podle Plachého největší přidanou hodnotu bitcoinového účtu. 

MMF24

„Bitcoinový účet zvládá velmi jednoduše průměrování ceny kolísavého bitcoinu. Zároveň nabízí bezpečnou úschovu s možností převodu do peněženky a rychlou likviditu a garanci zpětného odkupu. Účet naopak není vhodný pro krátkodobé spekulace,“ uvádí Plachý.

Kam pro další zlato? Produkce vzácného kovu poslední roky stagnuje, vytěžit se dá jen desetina nalezišť
Přečtěte si také:

Kam pro další zlato? Produkce vzácného kovu poslední roky stagnuje, vytěžit se dá jen desetina nalezišť

Na českém trhu Golden Gate aktuálně představuje největšího obchodníka s drahými kovy. Svým klientům od začátku svého působení v roce 2011 dodala již 15,5 tuny zlata a 223 tun stříbra. Jen v minulém roce to bylo 1,4 tuny a 18,6 tuny, kdy za svou činnost utržila 3,1 miliardy korun. Pokud jde o objem cílových částek komoditních účtů, ten v současné době přesahuje 57 miliard korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).