Menu Zavřít

Přesouvání odpovědnosti

21. 2. 2002
Autor: Euro.cz

Patrick Daems, Philippe Moreels

ebf - tip - debata

PRAHA (ČTK, tpk) - Do vedení Československé obchodní banky (ČSOB) nastoupili dva noví členové představenstva - Patrick Daems a Philippe Moreels. Díky tomu se také mění odpovědnost jednotlivých členů představenstva.
Daems bude zodpovědný za finanční trhy, mezinárodní finance a řízení aktiv a pasiv. Moreels pak bude mít na starosti především rozvoj platebních karet a elektronického bankovnictví, informačních technologií a pobočku banky na Slovensku.
Pod vedení generálního ředitele a předsedy představenstva Pavla Kavánka patří mimo jiné interní audit, komunikace skupiny ČSOB, řízení rizik a strategie a organizace. Za úvěry i ohrožené úvěry a právní a centrální služby zodpovídá Petr Knapp. Financování a restrukturalizaci banky má na starosti Jan Lamser, pod jeho řízení však už nepatří řízení aktiv a pasiv, za rozvoj služeb pro drobné klienty a malé a střední podniky nově zodpovídá Carl Rossey. Do tohoto segmentu patří rozvoj křížového prodeje služeb a prodeje investičních fondů. Rossey dále zodpovídá za marketing a nové oddělení privátního bankovnictví. Poslední člen představenstva Vladimír Staňura je zodpovědný za podnikovou klientelu a řízení lidských zdrojů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).