Menu Zavřít

Přestupy

12. 9. 2016
Autor: Euro.cz

Jan Krejsa * advokát Michaela Riedlová * advokát Michaela Micková * advokát

Tři advokáti z Havel, Holásek & Partners, Jan Krejsa, Michaela Riedlová a Michaela Micková, se k 1. 9. 2016 osamostatnili a zakládají novou advokátní kancelář AD LEGES, zaměřenou primárně na korporátní a daňové poradenství. Součástí poskytovaných právních služeb budou veškeré otázky práva obchodních společností včetně fúzí, akvizic a korporátních restrukturalizací. Jan Krejsa, který v HHP dlouhou dobu vedl daňové oddělení, se specializuje zejména na daňové a ekonomické poradenství v rámci korporátních transakcí. Kromě toho je i insolvenčním správcem. Michaela Micková a Michaela Riedlová se kromě obecného korporátu dlouhodobě zaměřují na spory mezi společníky, přeměny a rodinné firmy.

DámeJídlo.cz Martin Chrz * business intelligence director

Největší česká služba na rozvoz jídla DámeJídloc.z má novou posilu v pozici business intelligence director. Stal se jí Martin Chrz. Martin vystudoval Matfyz a již dlouhou dobu se zabývá spojením analýzy dat s core businessem firem, především v oblasti marketingu a strategie. Přichází z O2 Czech Republic, předtím působil mimo jiné v České pojišťovně. Hlavu si od čísel většinou čistí na horách s batohem a se svou manželkou.

Fiberpreg Libor Knappek * director / investment projects

Libor Knappek (47) řídí novou akvizici fondu JET I. Německou firmu Fiberpreg GmbH na výrobu hi-tech kompozitních materiálů povede coby projektový ředitel. Libor svoji kariéru zahájil jako analytik v makléřské firmě Brno Broker Group a zde se postupně vypracoval do pozice generálního ředitele a předsedy představenstva. Poté rok působil ve společnosti Corporate Advisors, kde byl člen představenstva a působil v pozici managing partner. V roce 2000 nastoupil do společnosti Raiffeisen Capital and Investment Praha - později Raiffeisenbank -, kde byl zodpovědný za vedení domácích i zahraničních fůzí a akvizic a podílel se například na akvizici eBanky Raiffeisenbankou.

Od roku 2006 pracoval pro Komerční banku jako vedoucí oddělení Corporate Finance. V roce 2011 nastoupil do VICF jako partner a podílel se na M&A poradenství pro střední české a zahraniční podniky, např. poradenství pro Messe Düsseldorf při prodeji podílu ve společnosti Veletrhy Brno.

PwC Legal Ondřej Dostál * of counsel

Právník Ondřej Dostál od září vstupuje do mezinárodní advokátní kanceláře PwC Legal do pozice of counsel jako specialista na zdravotnické právo. V jeho gesci budou zejména spory mezi zdravotními pojišťovnami, zdravotnickými zařízeními a pacienty.

Ondřej Dostál v minulosti pracoval v advokátní kanceláři Holubová advokáti, vedl Centrum pro zdravotnické právo na 3. LF UK, poskytoval odborná stanoviska ke zdravotnické legislativě ministerstvům zdravotnictví a financí, parlamentu i krajům. Věnoval se také popularizaci práv pacientů a rozvoji pacientských sdružení. V současnosti působí jako lektor Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví, pravidelně přednáší na mezinárodních kongresech, účastnil se vědeckých projektů z oblasti reforem zdravotnictví.

Ondřej Dostál absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, kde také v letech 2004 až 2005 získal doktoráty v oborech trestní právo a mezinárodní, evropské a ústavní právo. V rámci prestižního Fullbrightova stipendia obdržel titul Master of Laws (LL. M.), jímž v roce 2006 završil studium zdravotnického práva v Center for Health Law Studies na St. Louis University v USA. Je držitelem několika akademických ocenění. Za svou diplomovou práci získal v roce 2003 Bolzanovu cenu rektora UK. V roce 2005 získal v kategorii Farmakoekonomika a zdravotní politika Cenu dr. Paula Janssena a o rok později obdržel Cenu Právník roku 2006.

Air Bank Jana Karasová * senior PR specialistka

Novou posilou PR oddělení Air Bank se stala Jana Karasová, která nastoupila do pozice senior PR specialistky. V bance bude mít na starost zejména spolupráci s novináři a přípravu podkladů k aktuálním tématům. V případě nepřítomnosti tiskového mluvčího Vladimíra Komjatiho ho bude zastupovat. Jana se bude také podílet na přípravě celkové externí komunikační strategie banky.

Jana Karasová se komunikaci věnuje již sedmým rokem. Do Air Bank přichází z tiskového oddělení České televize, předtím působila pět let jako konzultantka PR agentury Temper Communication. Jana vystudovala pražskou VŠE, obory podniková ekonomika a management a komerční komunikace. Je také finalistkou mezinárodní studentské kreativní soutěže AD Venture. Ve volném čase Jana nejraději cestuje po Čechách i do zahraničí. Mimo to se zajímá o víno a gastronomii a amatérsky tančí latinu.

EBF24

Bankovní rada ČNB Vilém Čermák * sekce lidských zdrojů -pověřen řízením

Bankovní rada České národní banky na svém jednání odvolala ředitelku sekce lidských zdrojů Miladu Hrdou. Řízením sekce rada pověřila jejího dosavadního náměstka Viléma Čermáka. Vilém Čermák v roce 1998 ukončil studium Filozofické fakulty UK v Praze, obor historie. V ČNB je zaměstnán od roku 2001, kde zprvu zastával profesi hlavního metodika krizového řízení a ochrany utajovaných skutečností. V březnu roku 2002 byl pověřen zastupováním ředitele samostatného odboru krizového řízení a ochrany utajovaných skutečností a v lednu roku 2007 vedením referátu analýz a plánování. Od července 2007 do prosince 2008 zajišťoval a plnil povinnosti bezpečnostního ředitele ČNB a řídil samostatný odbor krizového řízení a ochrany utajovaných informací. ČNB důvody odvolání nesdělila.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).