Menu Zavřít

Přestupy

15. 7. 2019
Autor: Euro.cz

EY Petr Knap • vedoucí partner divize consulting Společnost EY jmenovala s účinností od 1. července 2019 Petra Knapa do funkce vedoucího partnera divize consultingu pro Českou republiku. Petr Knap se ve své nové roli soustředí na udržení pozice EY coby lídra českého trhu v oblasti poradenství a na zvýšení působnosti EY v oblasti inovací ICT řešení a digitálních technologií. Petr Knap působí v oblasti consultingu od roku 1996 a do EY nastoupil v roce 2002. Jeho profesionální zkušenosti se opírají o práci především v automobilovém a výrobním sektoru, v minulosti působil také v oblasti telekomunikací a ve veřejném sektoru. Je držitelem certifikace Project Management Professional od PMI a členem České manažerské asociace.

Působí ve vědecké radě Fakulty podnikohospodářské na Vysoké škole ekonomické v Praze, aktuálně je zde také Ph. D. studentem a zaměřuje se na implementace řešení v oboru Průmyslu 4.0. Titul MBA získal na Warwick Business School ve Velké Británii. Petr Knap hovoří plynně anglicky a domluví se rusky a německy. Je ženatý a má dvě dcery. Ve volném čase se věnuje rodině, hraje šachy, tenis a lyžuje.

Thermo Fisher Scientific

Renáta Millerová* HR manažerka ČR a Slovensko Brněnský výrobce elektronových mikroskopů a spektrometrů jmenoval Renátu Millerovou HR manažerkou pro Českou republiku a Slovensko. Ve své nové roli bude zodpovědná za vedení HR týmu a zastřešení veškerých personálních aktivit. Renáta Millerová doposud pracovala v Thermo Fisher Scientific jako HR manažerka pro výzkum a vývoj, globální technický servis, IT, finance a výrobu.

Před nástupem do společnosti zastávala řadu HR pozic, působila jako HR manažerka ve společnosti EmbedIT a zkušenosti z oblasti lidských zdrojů získala také ve společnosti Siemens. Kariéru začala jako learning and development specialist ve Volksbank. Vystudovala společenské vědy a německý jazyk na Ostravské univerzitě a ekonomii a marketing na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.

Mercedes-Benz Cars Česká republika

Wolfgang Karl Bremm • generální ředitel Wolfgang Karl Bremm je od 1. července novým generálním ředitelem společnosti Mercedes-Benz Cars Česká republika.

Před příchodem do MBC působil Bremm ve Stuttgartu jako strategický produktový manažer divize Mercedes-Benz Cars.

Wolfgang Karl Bremm nastoupil do společnosti Daimler AG již v roce 1997. Po různých pozicích v divizi Mercedes-Benz Trucks, v oddělení poprodejních služeb a v produktovém managementu třídy C působil v letech 2013 až 2016 jako generální ředitel společnosti Mercedes-Benz v Lucembursku. V roce 2016 převzal pozici vedoucího strategického produktového managementu, síťově propojených služeb a výzkumu trhu. Bremm měl v této funkci odpovědnost mimo jiné za koncepci a uvedení úspěšného informačního a zábavního systému MBUX.

Air Bank

Anna Chalova • ředitelka právní divize a compliance Novou členkou nejvyššího vedeni Air Bank se stala Anna Chalova, která nastoupila do pozice ředitelky právní divize a compliance. Dosavadní šéfka právníků Andrea Zatloukalová v bance zůstává, v nové pozici bude zastřešovat oblast public affairs. Anna Chalova (38) do Air Bank přináší zkušenosti z bankovního prostředí i z advokátní praxe. Před příchodem do Air Bank vedla právní oddělení Sberbank CZ. V minulosti pracovala mimo jiné také v Evropské bance pro rekonstrukci a rozvoj nebo v advokátních kancelářích Baker & McKenzie a Havel & Holásek. Anna Chalova vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a také Stanford Law School ve Spojených státech. Ve volném čase Anna ráda cestuje a sportuje. V létě běhá, v zimě tráví čas na horách.

BSC

Lubomír Tomány • product manager Do společnosti BSC, která je největším bankovním softwarehousem v České republice a lídrem v digitální transformaci bank, nastupuje zkušený produktový manažer. V BSC bude zodpovídat za rozvoj vlajkového produktu společnosti, jímž je operační systém pro banky Digital Bank OS. Lubomír Tomány do BSC přichází ze Synology, kde měl pět let na starost kompletní péči o český a slovenský trh a později i o další trhy, na kterých zodpovídal za obchodní výsledky, kompletní distribuční kanál, partnerský program, školení zákazníků i projektovou podporu a pomoc s implementací produktů. V BSC bude Tomány odpovídat za další vývoj Digital Bank OS a za vytvoření celosvětové partnerské sítě, jež bude mít za úkol produkt efektivně implementovat přímo v bankách.

Microsoft

Miroslava Aleksieva • mluvčí a manažerka komunikace a společenské odpovědnosti Novou mluvčí a manažerkou komunikace a společenské odpovědnosti se od 1. června stala Miroslava Aleksieva. Lenka Čábelová, která tuto pozici dosud zastávala, se posunula na místo manažerky komunikace regionu střední a východní Evropy. Miroslava Aleksieva bude mít na starost plánování a realizaci všech aktivit spojených s komunikací společnosti směrem k médiím i veřejnosti na českém a slovenském trhu. Součástí její práce bude také řízení komunikace a projektů zodpovědného podnikání, stejně jako řízení strategických projektů a partnertví v oblasti digitálních dovedností.

MMF24

Do Microsoftu přichází ze společnosti Asseco Central Europe, kde působila v pozici ředitelky pro marketing a komunikaci. Předtím pracovala ve firmách IBM Slovensko a CSC Computer Sciences.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).